Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Országos rajzpályázatot hirdetett a Deák Gyűjtemény Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 18.
Országos rajzpályázatot hirdetett 12-20 éves diákok részére a Szent István Király Múzeum – Deák Gyűjtemény a Ziffer Sándor kiállításhoz kapcsolódóan. Az eredeti művek másolatait, parafrázisait, átiratait várják a fiatal alkotóktól november 5-ig.

 

 

Van, aki marad… címmel nyílt meg múlt héten a Deák Gyűjteményben a Ziffer Sándor nagybányai festőművész életművét bemutató kiállítás. A csaknem 60 alkotást felvonultató tárlat 2020. februárjáig látogatható.

Az országos verseny keretében a festőművész munkáihoz kapcsolódó, szabadon választott technikával készült, A3-as méretű alkotásokkal lehet pályázni.  A munkák hátoldalán kérik feltűntetni az alkotó nevét, életkorát, iskoláját, felkészítő tanárának nevét és e-mail címét, valamint a mű alapjául szolgáló Ziffer-festmény címét is. Az alkotásokat november 5-ig lehet beküldeni a 8000 Székesfehérvár, Szent István Király Múzeum – Deák Gyűjtemény, Oskola utca 10. címre. A személyesen bevitt alkotásokat munkanapokon 10 és 16 óra között veszik át a helyszínen.

A pályaműveket szakértő zsűri bírálja el. A díjazottak között értékes rajzeszközöket osztanak ki 40, 30 és 20 ezer forint értékben. A bírálók által kiválasztott legjobb alkotásokból kiállítás nyílik november 13-án a Deák Gyűjtemény Diák-Deák Galériájában. A válogatás eredményeiről a felkészítő pedagógusokat e-mailben értesítik.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >