Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow 20 éves a Szent György Kórus
20 éves a Szent György Kórus Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. október 18.
Alapításának huszadik évfordulóját ünnepli a Szent György Kórus. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház énekkara 1999-ben orvosokból, asszisztensekből és a betegápolásban közvetlenül nem dolgozó szakemberekből alakult meg 1999-ben. A jeles évfordulót hangversennyel ünneplik meg október 18-án, pénteken 17.30 órától a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A koncertre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

 

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kórusát 1999-ben alapították az intézmény dolgozói. Az orvosokból, asszisztensekből és a betegápolásban közvetlenül nem dolgozó szakemberekből álló énekkar 20 évvel ezelőtt alakult meg, tevékenyen részt vesz Székesfehérvár kulturális életében, és számos alkalommal szerepelt már egészségügyi, jótékonysági programokon a városban és azon kívül is. Az énekkar karnagya Tóka Szabolcs orgonaművész és zenetanár.

A kórus tagjai számos országos, vidéki és székesfehérvári egészségügyi konferencia megnyitóján, valamint jótékonysági esteken, rendezvényeken léptek már fel. A Szent György Napon, a Semmelweis Napon, az Ápolók Nemzetközi Napján és a Betegek Világnapján is számtalan koncertet adtak már, de szerepeltek Bécsben, a Kárpátaljai Borrendek Találkozóján, Székesfehérvár testvérvárosaiban és Kanadában is.

A 20 éves Szent György Kórus ünnepi hangversenye október 18-án, pénteken 17.30 órakor kezdődik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az esten fellépő vendég művészek: Kiss Rózsa, a Magyar Rádió Kórusának szólistája, Oláh Gábor, a Magyar Rádió Kórusának karnagya, Simon Lévay Márta, a Volksoper Bécs tagja, Radics Éva énekművész, a Ciszterci Szent István Gimnázium énektanára. A kórust Tóka Szabolcs karnagy vezényli.

Mindenkit szeretettek várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >