Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Műemlékvédelmi konferencia a Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. október 18.
A fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban október 18-19-én kerül megrendezésre az európai műemlékvédelmi tendenciákkal foglalkozó konferencia, amely a Kárpát-medencében folyó műemlékvédelmi tevékenység elméletére és gyakorlatára fókuszál. Az immár harmadik alkalommal szervezett nemzetközi konferenciát a Károlyi József Alapítvány részéről Károlyi Angelica, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara Művészettörténet és Elmélet Tanszéke részéről pedig Raffay Endre és Tüskés Anna szervezi.

 

 

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az idén is szó lesz kastély-felújításokról, régészeti eredményeknek a műemlékvédelemben való hasznosulásáról és a vonatkozó művészettörténeti, valamint várostörténeti kutatásokról.

A világi emlékek mellett viszont most a vallásokhoz kötődő építészet fokozottabb figyelmet kap: a katolicizmushoz kapcsolódó emlékekkel foglalkozó műemlékvédelmi tevékenység mellett a zsinagógák építészete és az egri minaret felújítása is tárgyalásra kerül. Előadóink ez alkalommal is a hazai és a nemzetközi tudományos élet jeles képviselői: művészettörténészek, régészek, építészek és műemlékvédelmi szakemberek. A külföldi tudományos előadók Franciaországból, Belgiumból Szerbiából és Ausztriából érkeznek. Szimultán fordítás angol nyelven.

A kétnapos konferencia szakmai programja mellett lehetőség nyílik a Károlyi Kastély építészetével és enteriőrjeivel, valamint a gyűjteményeivel való megismerkedésre is.

Információ, regisztráció: Károlyi Kastély, 8052 Fehérvárcsurgó, Petőfi u. 2.

Tel. 06 21 311 04 26, e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ; www.karolyi.org.hu 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >