Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Cé Cé Cé Pé – Kukorelly-könyvbemutató
Cé Cé Cé Pé – Kukorelly-könyvbemutató Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 30.
Ma este az Új Magyar Képtárban mutatják be Kukorelly Endre új könyvét, a Cé Cé Cé Pé-t.

 

 

 

Negyven évet fog át a Cé Cé Cé Pé, avagy lassúdad haladás a kommunizmus felé – Kukorelly Endre új regénye. Az elsősorban Budapesthez kapcsolódó világot a narrátor a családon, az iskolán, a katonaságon keresztül mutatja be kilenc fejezetben, egy-egy évet kiemelve, és párhuzamként emeli be a történetmesélésbe Berlin városát. A szerző a szöveg textúrája és struktúrája felé fordul, és ezzel valami újat, mást képvisel a jelentésközpontú irodalommal szemben.

Kukorelly a Rainer Maria Társaság, az Örley István Kör egyik, illetve a Magyar Íróválogatott alapítója, a rendszerváltás után a Magyar Napló rovatvezetője, 1991 és 1994 között a Magyar Narancs szerkesztője, majd főmunkatársa, 2010-től 2014-ig a Kalligram rovatvezetője volt. 2010-ben szerzett országgyűlési mandátumáról két évvel később lemondott, 2018 őszétől a Szabadfogás című televíziós műsor egyik állandó vendége.

A rendezvény október 30-án, szerdán 18 órakor kezdődik az Új Magyar Képtárban, a moderátor Czinki Ferenc lesz.

A regényből ízelítőt lehet olvasni a könyvbemutató eseményének közösségi oldalán: https://www.facebook.com/events/1490135867819423/.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >