Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
IV. Cserkészkerület adventi kézműves-regös hétvége Nyomtatás E-mail
Írta: Lugosi Balázs   
2019. november 11.
Mintegy kétszáz cserkész vett részt a IV. Cserkészkerület adventi kézműves-regös hétvégéjén, Székesfehérváron, a Kodály Zoltán Általános Iskolában. A Wathay Ferenc Cserkészcsapat szervezésében megvalósuló nagyszabású eseményre a kerület három megyéjéből – Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyéből – érkezett cserkészeket Székesfehérvár alpolgármestere is köszöntötte.

 

 

„A IV. Cserkészkerületnél régi hagyomány, hogy adventi kézműves hétvégét tartunk. A gyerekek kiválaszthatják, hogy melyik mesterhez mennek: csuhézás, fafaragás, szövés, bőrözés, kártyavarrás, faesztergálás, fafaragás, adventi koszorú készítés, papírtárgy készítés, gyöngyfűzés, karkötőfonás közül választhattak, majd közösen ebédeltek. Az ilyen alkalmakkor a kisebb csapatok résztvevői is láthatják, hogy sokan vagyunk, egy nagy közösséghez tartozunk. Cserkésznek lenni életformát jelent. A résztvevő fiatalok nagyon sok praktikus dolgot megtanulnak, a kézműves tevékenységek mellett fontos a természetben való jelenlét, a táborozás.” – emelte ki Fehér György, a vendéglátó Wathay Ferenc Cserkészcsapat parancsnoka.

Székesfehérváron három cserkészcsapat működik: a Ciszterci Szent István Gimnáziumban a Zrínyi, Öreghegyen a Prohászka, és a Prohászka-templomban a Wathay, akik összesen mintegy kétszáz főt számlálnak.

„Nagyon fontos a XXI. században, hogy találjuk meg a magunk közösségét.” - hangsúlyozta köszöntőjében Mészáros Attila. „A cserkészmozgalom évtizedek óta fantasztikus közösségi erőt képvisel. Köszönöm szépen mindenkinek, aki aktív és ebben részt vesz. Székesfehérváron is nagyon sokat segítenek nekünk a cserkészek, természetesen igyekszünk őket támogatni, hiszen azt szoktuk mondani, hogy a város nagy közössége akkor tud jól működni, ha abban a kis közösségek jól működnek.” – tette hozzá Székesfehérvár alpolgármestere.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >