Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Rendkívüli közgyűlést kezdeményezett a Polgári Frakció
Rendkívüli közgyűlést kezdeményezett a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 23.

ImageMint tudjuk: az MSZP és az SZDSZ hatalmi marakodásának következtében vezetési válság alakult ki Székesfehérváron, amikor az említett pártok tagjai versenyt folytatnak abban, hogy ki is mondta fel a koalíciót a másikkal. Az energiájuk tehát erre megy el, s egy cselekvőképtelen városvezetés alakult ki városunkban, amikor gyakorlatilag érdemi munka nem zajlik, csak a hatalmi pozíciókhoz való görcsös ragaszkodás.

Egy olyan időszakban, amikor különösen fontos lenne az itt élők, dolgozók érdekeit nézni, s nem hagyni, hogy a szakadék felé rohanjon Székesfehérvár. 

„Az, aki hétfőn a Parlamentben még szocialista országgyűlési képviselőként Gyurcsány Ferenc döntéseit szavazza meg, kedden nem lehet független, a pártok felett lebegő polgármester.” – mondta a sajtónak dr. Cser-Palkovics András sajtótájékoztatóján – „Warvasovszky Tihamér felelősége lett volna a város irányítása, és a város működési biztonságának megteremtése. Ezt nem tudta megtenni: ahogy Gyurcsány az ország élén, úgy a város polgámestere sem Székesfehérvár vezetőjeként.”

Ezért egy nagyon nehéz helyzet állt elő, amikor minden frakciónak, és minden képviselőnek felelősen kell gondolkodnia és cselekednie. Azt, hogy az MSZP és az SZDSZ mit kíván tenni a jövőben, azt nem tudni, de a Polgári Frakció tervei világosan látszanak: „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a város működőképességét, stabilitását helyreállítsuk.” – nyilatkozta a frakcióvezető – „Kezdeményeztük a közgyűlés rendkívüli összehívását március 3-án, 14 órára, illetve a közgyűlés megtartásához szükséges bizottságok összehívását is.”

 

Image
.

A rendkívüli közgyűlésen a következő témákat szeretnék megtárgyaltatni:

- A városirányítás feladatához, felelősségének kérdéséhez hozzátartozik a működési szabályzat, hiszen mind az előkészítésben, mint a döntések végrehajtásához biztonságot kell teremteni. Ennek módosítása tehát mindenképpen szükséges.

- Át kell tekinteni a polgármesterei hivatal vezetésével kapcsolatos döntések meghozatalának kérdését is - természetesen az ide vonatkozó jogkeretek között.

- A gazdasági társaságok helyzetét is meg kell vizsgálni. Ezeknek ugyanis működőképesnek kell lenniük, hiszen szolgáltatást nyújtanak a fehérvári ügyfeleknek. Ráadásul az önkormányzat vagyonával gazdálkodnak, tehát a biztonságuk fenntartása különösen fontos.

- A szervezési és működési szabályzat áttekintésében személyi változásokra is szükség van a városvezetés tekintetében is.

- Ami a közgyűlés kiemelt kérdése lesz, az természetesen a 2009-es évi költségvetés elfogadása. Egy átmeneti költségvetést kell létrehozni, hiszen rövid idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy kellőképpen áttekintsék a költségvetési helyzetet, a város működésének kérdéseit.

Image
.
 

A Polgári Frakció – ígéretéhez híven – a város stabilitásához szükséges döntéseket meg fogja hozni, a hosszabb stratégiai irány meghatározáshoz pedig folyamatos tárgyalásokat tart szükségesnek.

„Nem beszélni kell, hanem tenni!” – mondta dr. Cser-Palkovics András – „Nem elég sajtótájékoztatókon azt hangoztatni, hogy „tudomásul vesszük a helyzetet”, hanem annak megfelelően is kell cselekedni! A Polgári Frakció képes biztosítani a közgyűlési többséget, és ennek megfelelően kell a következő hetekben a döntéseket meghozni.”

Vargha Tamás tanácsnok mindezekhez hozzátette: Rövid az idő március 3-ig, de a Polgári Frakció ezt az időt munkával tölti majd. Nem szeretnének az emberek megkérdezése nélkül fontos döntéseket meghozni, ezért folyamatosan konzultálnak majd.

Image
Fotók: Temesvári Márta

A „konzultációk hetén” hétfőn az első nap a kulturális élet szereplőivel találkoznak, a kedd a sport jegyében zajlik majd, szerdán a gazdaságot elemzik (gondoljunk itt az Iparkamarára, valamint terveznek egy megbeszélést a Székesfehérvári Önkormányzat tulajdonában álló cégek vezetőivel is), csütörtökön a civil szervezetek képviselőivel és az oktatási intézmények vezetőivel találkoznak, pénteken pedig a Polgármesteri Hivatal vezetőit várjuk megbeszélésre.

Így a jövő héten már felelősen, az emberek véleményét meghallgatva lehet meghozni a megfelelő döntéseket.

 

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2573&Itemid=1

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >