Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ismét a Sóstón égett a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. november 25.
Valami nagyon nincs rendben a MOL Fehérvár FC labdarúgó csapatával. A bajnoki szezont remekül, hat győzelemmel kezdő alakulat sorban kapja a pofonokat, a 13. fordulóban éppen a "kis testvér", a Puskás Akadémia kalapálta el 3-1-re, ráadásul a Sóstón. Mindezt úgy, hogy 0-2-nél a PAFC még egy büntetőt is kihagyott, a kapura lövési arány pedig 10-4 volt a felcsútiak javára.

 

 

Gondoljunk bele: a listavezető hazai pályán csapatnyi válogatott játékossal, közte korábbi horvát gólkirállyal, a bosnyák válogatottban mostanában rendszerint eredményes támadóval, hazai szinten minden poszton klasszis futballistával felállva négyszer lő kapura saját otthonában! És ez nem egyszeri kisiklás...

 
A Vidinél szeptember végén "elszakadt" valami, jött az Újpest elleni hazai 0-2, ezzel együtt hét meccsen mindössze két győzelem, két döntetlen és három vereség, mind a három hazai közönség előtt. Az első hat mérkőzésen 18 pont, 17 szerzett góllal, majd a következő hét találkozón mindössze 8 pontocska, sovány 9 találattal. Ugyanaz a csapat, mégis, mintha egy teljesen másik lenne. Nem vagyok varázsló, nem tudom a pontos okokat, ám azt egyértelműen látom, hogy valami nagy probléma van. Nyilvánvalóan nem a tudással, hanem mentálisan. Ezen csak az edző és a csapatot körülvevő nem éppen kicsi stáb segíthet. Mert az kétségtelen, hogy a körülmények profik, s jelenleg ezek a körülmények messze sem arányosak azzal, amit a zöld gyepen látunk.
 
Sürgősen változtatni kell ezen, ha másképp nem, edzőváltással. Bármennyire is jó szakember Marko Nikolics, láthatóan nem találja a kivezető utat az alagútból. A felelősség nyilván közös, ám a régi mondás ma is igaz, a csapatot nem lehet kicserélni egyik napról a másikra, az edzőt viszont igen... Nap mint nap a klub vezetői találkoznak a szakmai stábbal és a játékossokkal is, nekik érzékelniük kell, hol a bibi. Ha valóban nem működik úgy a csapat és a szerb tréner közötti kapcsolat, ahogy korábban, akkor váltani kell, mégpedig most. További vereségek már a téli pihenő előtt nem férnek bele, tehát a "majd meglátjuk" és "várjunk a szünetig, ne kapkodjuk el" verziók nem megfelelőek. A nagy előnyből mára komoly lépéshátrány lett, hiszen a Mezőkövesd mellett a Fradi is előzött, sőt tovább fog távolodni, ha elmaradt meccsét a DVSC ellen behúzza. Nincs lehetőség a csodára várni, mert az nagyon ritkán jön. Cselekedni kell, ha fáj is netán olyanoknak, akik egyébként sokat tettek a klubért.
 
A legközelebbi javítási lehetőség a Diósgyőr otthonában lesz november 30-án 19.30-kor, majd a szegedi MK-meccset (12.03.) követően december 7-én a Paks ellen jön a téli szünet előtti utolsó hazai találkozó 17.00 órakor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >