Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Advent a Rác utcában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. november 29.
Minden eddiginél színesebb, ingyenes programkínálattal várja a családok apraját-nagyját az Advent a Rác utcában programsorozat. November 30-tól december 21-ig szombatonként nyitva áll a Kézművesek Háza, ahol a legkülönfélébb kézműves foglalkozásokat kínálják, de lesz mézeskalácsozás, karácsonyi mesekuckó, ünnepváró muzsikálás ismert előadókkal, betlehemezés és kézműves tárgyak vására. December 13-án, pénteken Luca-napi babonás programokkal és iskolás csoportok fenyőfa-díszítő vetélkedőjével is készülnek a Rác utcában.

 

 

Az Advent a Rác utcában programsorozat bevezetéseként november 30-án, szombaton 11.00 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban nyitják meg a XVII. Betlehemi Szép Csillag pályázathoz kapcsolódó kiállítást a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében. Igen sok kiállítót várnak, sőt, egy különleges elem is lesz: egy zeneszerző négy karácsonyi dalt kínált fel, melyeket a megnyitón mutatnak be – fogalmazott Szenczi Jánosné, a szervezet elnöke.

Ugyancsak november 30-án, szombaton 13.00 órakor „Adjon Isten sokakat, szép karácsony napokat…” mottóval indul az első adventi szombat, ezt követően december 7-én, 14-én és 21-én is egész napos, ünnepváró, családi rendezvényekkel készülnek a szervezők a Rác utca 27. szám alatti Kézművesek Házában. 4-6 féle foglalkozást kínálnak, lesz többek között mézeskalács-sütés és -dekorálás, díszkészítés varrással, csuhéból, gyékényből, szalagokból, valamint képeslap- és gyöngyangyal-készítés. A karácsonyi kuckóban ünnepi meséket hallhatnak a gyerekek, illetve fellép több gyerekcsoport, az Ars Musica Zenebarátok Egyesülete, a Kákics együttes, a Szabad Színház, dr. Lukács László néprajzkutató, Berki Lilla népdalénekes és Varró János népzenész.

Kiemelt programként Luca napján, december 13-án, pénteken 8 és 16 óra között iskolai csoportok díszítenek fenyőfákat a Rác utcában, saját készítésű dekorációval. A Karácsonyfák utcája program egyben egy vetélkedő is, melyre december 2-ig jelentkezhetnek az osztályok. A fákra szavazni lehet, a legügyesebb osztályt adventi fényvonatozással jutalmazzák. Ugyanezen a napon megismerhetjük a lucaszék készítés titkait, a lucabúza vetését és a Luca-napi jóslást is.

A Rác utca 20. szám alatti Mesterségek Háza is kapcsolódik az ünnepváráshoz. Pintérné Palkovics Gabriella rendezvényfelelős elmondta: november 29-én, pénteken 15 órától a népi játszóházban mézeskalácsok és fára festett karácsonyfadíszek készülnek, november 30-án, szombaton 15 órától nyitva áll a Re-Kreatív Kuckó. December 4-én, szerdán délelőtt a Dúdolóban Mikulás-dalokat lehet tanulni. A népi gyermekjátszó december 7-én és 14-én délután is jelentkezik, a mézeskalácsok mellett saját szaloncukrot és gyertyát gyártanak a résztvevők. A programsorozatot december 18-án, szerdán karácsonyi dalokkal zárják a Dúdolóban.

A Székesfehérvári Turisztikai Kft. segíti a Fehérvári Kézművesek Egyesülete adventi programjainak megvalósítását egy helyi közösségfejlesztési projekt keretében, melynek célja, hogy a város rejtett értékeit is egyre aktívabban vonják be a helyi kulturális és turisztikai áramkörbe. F. Szegő Krisztina ügyvezető igazgató a későbbiekben részletes tájékoztatást ad a nyertes projektről.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >