Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Sík Sándor 130 szimpózium Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. november 27.
Sík Sándor születésének százharmincadik évfordulója alkalmából szervez nagyszabású szimpóziumot az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány. A magyar irodalomtörténet méltatlanul elfeledett alakját fókuszba helyező rendezvényt december 2-án, hétfőn 10 órától a Városháza Dísztermében tartják.

 

Az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány 2019. december 2-án, hétfőn 10 órától Sík Sándor 130 címmel tart szimpóziumot. Sík Sándor életművét születésének százharmincadik évfordulóján mutatja be Székesfehérváron a közönségnek az alapítvány. Az előadók ismertetik a költő, esztéta életét, pályáját, ismeretlen költeményeit, irodalomtörténeti munkásságát, verseinek sokszínűségét, valamint beszélnek irodalmi kapcsolatairól is.

A szimpóziummal a szervezők célja, hogy Sík részben elfeledett művészetét és európai horizontját a hazai közönség számára elérhetővé és befogadhatóvá tegyék. A Városháza Dísztermében megrendezésre kerülő eseményt a Magyar Művészeti Akadémia és Székesfehérvár Önkormányzata támogatja. A szimpóziumon fellép Prof. Dr. Szörényi László professor emeritus, József Attila-, Arany János-, Széchenyi-díjas irodalomtörténész, író, Dr. Bakonyi István, József Attila-díjas irodalomtörténész, Dr. Urbán László, Csuka Zoltán-díjas irodalomtörténész, Kővári Péter orgonaművész, karnagy, a Tihanyi Bencés Apátság zeneigazgatója, valamint Cserta Balázs előadóművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatója. A moderátorok Takács Tamás, az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány irodalmi vezetője és Dr. Urbán Péter író lesznek.




Az irodalomtörténet nagy alakját bemutató szimpóziumra minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >