Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Diáktanács tartott karácsonyváró napot a Hiemer-házban
A Diáktanács tartott karácsonyváró napot a Hiemer-házban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. november 30.
Adventi koszorúk készültek ma a Hiemer-házban a Székesfehérvári Diáktanács hagyományos Adventi Napján. A családias hangulatú délelőttöt mozgalmas délután követte: a Karácsonyi Kalamajka belvárosi akadályversenye a város karácsonyfája mellől startolt a résztvevő fiatalokkal.

 

 

A Hiemer-házban készülődős karácsonyi hangulatot teremtett a Székesfehérvári Diáktanács Adventi napi rendezvénye.

Mikulássapkás fiatalok várták a családokat, a gyerekeket szakképzett virágkötőkkel és az Arany János Iskola virágkötő tanulóival: a kézműves foglalkozáson adventi koszorúkat, asztaldíszeket készíthettek. A sokszínű kompozíciók mellett voltak, akik a zöld-barna vagy a fehér-ezüst színvilágot használták a díszítéshez, a csodás kis tobozok vagy a fából és természetes anyagokból készült elemek mellett. A délelőtti programról nem hiányzott a süti és a meleg tea sem.

Délután a felső tagozatosok és a középiskolások Karácsonyi Kalamajkára indultak: az akadályverseny a bálteremből indult, több mint húsz fiatallal. Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott a résztvevő öt csapatnak és a szervezőknek, nélkülük nem lehetne sikeres az egész napos rendezvény. A Kalamajka helyszíneinek köszönhetően a fiatalok valóban újra felfedezhetik a Belvárost, mondta, és jó szórakozást kívánt a versenyhez.

Rövid karácsonyi történet volt a belépő, majd a közösségépítő verseny állomásai voltak a  Vörösmarty Könyvtár, az Árpikép Galéria,  a Basa utcai Pitebolt és az Új Nemzedék Közösségi Tér is, a zsűriben pedig Sohonyai Edit írónő működött közre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >