Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Játék, tisztítószer, tartósélelmiszer Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. november 30.
Szociálisan rászoruló családok részesülhetnek az Öreghegyi Közösségi Ház által meghirdetett, hagyományos Szent Erzsébet-napi adománygyűjtésen összegyűltekből, melyet tegnap vett át a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA). Az átadott tartós élelmiszereket, háztartási cikkeket és megannyi játékot a szervezet 160-180 család között osztja szét karácsonyig.

 

 

Talán nincs is nemesebb dolog, mint egy jó ügy érdekében adakozni, főleg advent idején. Tudják és érzik is ezt az öreghegyiek, hiszen az Öreghegyi Közösségi Házban idén nyolcadik alkalommal gyűjtöttek tartós élelmiszereket, tisztítószereket, használt, de még jó állapotú gyermekjátékokat, gyermekkönyveket, háztartási eszközöket, műszaki cikkeket és cipősdoboz ajándékcsomagot a Szegényeket Támogató Alapítvánnyal kapcsolatban álló családok részére, Szent Erzsébet-nap alkalmából.

A társadalmi felelősségvállalás fontosságáról és a most összegyűjtött ajándékokról Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője beszélt: „Nagy öröm számomra, hogy ebben az évben is ilyen szép mennyiségű felajánlás érkezett, jó látni, hogy újra összefogott Öreghegy! Az elmúlt hét évben szerencsére sikerült kialakítani egy jól működő gyűjtési rendszert, amelyben olyan hasznos és minőségi adományokat tudunk átnyújtani Szent Erzsébet napja alkalmából, amely sok család és gyermek számára még gyönyörűbbé varázsolhatja az ünnepet.”

A nemes hagyománnyá vált adománygyűjtésről Haas András, az Öreghegyi Közösségi Ház vezetője elmondta: a felajánlások leginkább a városrészből érkeztek, volt, aki egy televíziót, egy karton plüssjátékot hozott.

Az összegyűlt javakat a SZETA osztja szét a rászorulók között. Szontaghné Kovács Erika megköszönte az alapítvány nevében a felajánlásokat, és elmondta: a nagy mennyiségnek köszönhetően úgy gondolja, valamilyen formában mind a 160-180 család, akikkel kapcsolatban állnak, részesülhet adományban. „Külön öröm, hogy a felajánlók meghallották, hogy mire lenne a legnagyobb szükség, és hatalmas mennyiségű gyermekjáték gyűlt össze, a tartós élelmiszerek és egyéb használati cikkek mellett. Idén több háztartási eszköz, edény és pohár is gazdára találhat, amellyel az egyedülállókat is tudjuk segíteni.” – mondta az alapítvány irodavezetője, aki hozzátette: a kiosztást már a jövő héten megkezdik kollégáival, de a Had utcai Irodájukban továbbra is szívesen fogadják a felajánlásokat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >