Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Legyen az advent az odafigyelésé, a békességé! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. december 02.
Elérkezett az első adventi hétvége, elkezdődött a karácsonyvárás időszaka: felgyulladtak a város karácsonyi fényei, és több száz kisiskolás köszöntötte énekkel a várva várt ünnepet. A hit gyertyáját dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyéspüspök együtt gyújtották meg az Adventi színpad koszorúján – köszöntőikben kifejezve a lelki történések fontosságát, az egymásra való odafigyelés, a békesség jelentőségét.

 

 

A karácsony előtti várakozás első hétvégéjén hagyományosan közösen gyújtotta meg a város adventi koszorúján a hit gyertyáját dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyéspüspök.

A lázasan várt időszak zsibongásában mindennél fontosabb az, ami a szívünkben, életünk csöndjében történik: „Feladatunk, hogy tudjunk az életünkben rendet teremteni, tudjunk egy kis csöndet teremteni, és fölszítani szívünkben a szeretetet; tudjunk mindig szeretettel gondolni egymásra. És talán az is, hogy tudjunk ilyenkor gondolni arra az Istenre, aki közénk vágyakozik, aki közöttünk akar lenni. Aki nem barlangistállóban akar megszületni, hanem a mi szívünkben kér otthont.” – fogalmazta meg ünnepi gondolatai között Spányi Antal megyéspüspök.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester a karácsonyra készülő kisgyermekek lelkesedéséről, odaadásáról szólt, végignézve a Városháza előtt felsorakozó iskolásokon, akik között az ő kislánya is ott énekelt. „Ezek a gyermekek, ezek a fiatalok tanítanak, nevelnek bennünket, felnőtteket: talán egy kicsit elfelejtettük, hogy nem a rohanásé kellene, hogy legyen a főszerep, hanem pont azé, amit ők adnak nekünk – szeretet, egymás megbecsülése, odafigyelés és a várakozás izgalma.” A polgármester arra biztatta a fehérváriakat, hogy szánjanak egymásra időt, sétáljanak a Belvárosban, tegyék maguknak és egymás számára is ünnepivé az adventet.

A város karácsonyi fényeit a polgármester és a megyéspüspök a Jótékonysági Futás legfiatalabb győzteseivel, Lédeczi Lottival és Szekfű Viktorral kapcsolták fel.

Az Adventi színpad mellett összegyűlt közönséget Vörös Janka és Fövenyi Máté koncertje után a mesebeli kalendáriummá változott Városháza ablakából Zabos Regina, Fehérvár Hangja köszöntötte. A 450 fehérvári kisiskolásból álló Kisangyalok kara, az egyedülálló alkalmi kórus a Pásztorok, pásztorok örvendezve című egyházi népének mellett hagyományos karácsonyi dallamokkal örvendeztette meg a város lakóit, vezényelt Polgár Zoltánné. A főtér Adventi színpadán a gyertyagyújtás után Gájer Bálint adott adventi műsort.  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >