Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A BCE sportpartnerei az Arév csarnokban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. december 06.
Partnertalálkozót rendezett a BCE Sportközgazdász mesterszaka az Arév csarnokban. A rendezvényen mintegy ötven olyan szakember részt vett, akik mint duális vagy intézményi partnerekként működnek együtt az egyetemmel – az országban egyedülálló, sikeres és folyamatosan fejlődő mesterszak működtetésében.

 

 

Az országban egyedülálló a Budapesti Corvinus Egyetem Sportközgazdász nappali és duális formában működő mesterszaka, amely idén a harmadik évfolyamával indult el. Olyan partnerekkel dolgoznak együtt, mint az Alba Regia Atlétikai Klub, az Alba Regia Sport Club, az Alba Volán Sportclub Öttusa Szakosztály, a Budapesti Honvéd Sportegyesület, az ETO Futball Sportszervező és Szolgáltató Kft. vagy a Fehérvár AV19 SC. Folyamatosan vonnak be hazai és külföldi szakembereket, vezetőket a gyakorlatorientált képzésbe, illetve külföldi tanulmányutakat szerveznek, például sportlétesítmények megtekintésére, a kapcsolatteremtés elősegítésére. Az Arév csarnokban a hagyományteremtő céllal megszervezett partnertalálkozó résztvevőit dr. András Krisztina szakfelelős köszöntötte.

Mészáros Attila
alpolgármester a BCE, azon belül a sportközgazdász mesterképzés és a város együttműködésével kapcsolatban a büszkeségét fogalmazta meg: a Campus működése elismerés a városnak és a város iparának, a sportegyesületeinek és sportrendezvényeinek. Köszönetet mondott az egyesületek vezetőinek, akiknek nemcsak a kupákat, az arany érmeket, hanem a gyermekekkel való foglalkozást is köszönheti Székesfehérvár. A mesterszak létrejötte és sikeres működése pedig azért is fontos, mert a fővárosi egyetem fehérvári campusához kötődik, tette hozzá.

A sportot, az oktatást, a gazdasági életet is ötvöző új létesítményről, a sportkiválósági központról Balássi Imre, az Alba Regia SC és a Köfém SC elnöke beszélt: országosan egyedülálló innovációs parkot, tudásközpontot terveztek, amely a kézilabdának és a kosárlabdának lesz a központja. A létesítmény a BCE Székesfehérvári Campusának a déli területén kap helyet, egy sportcsarnok és egy kollégium alkotja – kapcsolódva a meglévő campus-épületekhez. Majd bemutatták a résztvevőknek a komplexum látványterveit is.

Dr. András Krisztina a három év eredményeiről elmondta, hogy a kezdettől jelentős érdeklődés mutatkozik a szak iránt: a szigorú felvételi követelmények pedig minőségi és gyakorlatorientált oktatást tesznek lehetővé a kis létszámú évfolyamoknak. A 13 szerződött duális partner Székesfehérváron és Budapesten kínál munkalehetőséget a szak hallgatóinak. A Sportgazdaságtani Kutatóközpontot (SGK) azért hozták létre 2002-ben, hogy a fejlesszék a sport szereplőinek gazdasági problémáival kapcsolatos megoldásait; az oktatás, a kutatás és az egyedi felkérésen alapuló szakértői munkák készítésében végeznek munkát. A jövővel kapcsolatos tervek közül a nemzetközi szakemberekkel való együttműködések megerősítését, a vezető- és a sportriporter képzésnek, ezenkívül a sportrendezvények biztonságával, valamint az adat- és videóelemzéssel kapcsolatos kurzusoknak az elindítását is megemlítette.

A rendezvényen Vörös Janka és Fövenyi Máté zenei betéttel működött közre. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >