Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Néhány szó a a kurucokról és labancokról
Néhány szó a a kurucokról és labancokról Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. december 10.
A Fejér Szövetség 489. Hétvezér Estjén Horváth Béla történész mesél II. Rákóczi Ferencről, a kurucokról és a labancokról.

 

 

Aki követi, sőt látogatja a Hétvezér Estéket, az tudhatja, nincs előadás, ami ne hozna egyre nagyobb érdeklődést. A keddi program nem okozhat csalódást, mindig újabb és újabb bizonyítékát szolgáltatja annak, jó összejárni és hétről hétre elhivatott emberekkel találkozni, mondandójukat meghallgatni, s a jelenlévőkkel megvitatni.

Két héttel ezelőtt Ördög Róbert volt a vendégünk, kinek másfél órás történelmi előadása az Úz-völgy történetéről nemcsak a jelenlévőket, de szerkesztőket, újságírókat is arra ragadtatott,hogy olvasóikat is beavassák abba múltidézésbe, amellyel Ördög Róbert minket megajándékozott.
 
Egy héttel később már Dr. Guseo András ideggyógyász és pszichiáter, fejfájás specialista, a funkcionális gyógyítás képviselőjének az étkeinkről és azok hatásáról szóló előadása vonzott nagyszámú érdeklődőt a Királykút Emlékházba és aratott újabb sikert a hallgatóság körében. Igen, múlt és jelen, s tudatos ismeret az, ami egy élhető és jobb jövőbe vezet. Ez az az egyenes, amelynek iránya nem végleges, de azok által meghatározott csupán, akik erre az átlagnál messze figyelmesebbek. Hisszük, vagy sem, a jövő bennünk elrendeltetett.
 

Most - nem először és nem is utoljára - Horváth Béla, az igaz történelem felderítése iránt elkötelezett tanár lesz újra az előadó vendégünk, s a kurucok és labancok korát veszi górcső alá, s ad - ebben bizonyosak lehetünk - eredeti összefoglalót a korról, amely II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem hősi küzdelmeivel kezdődött és száműzetésével ért véget.
 

Előadó: Horváth Béla történelem tanár
Cím: Kurucok és labancok
Időpont: 2019. Karácsony - Álaom hava, azaz december 10. napja, kedd 18.00 óra
Helyszín: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25.
 
 
Főszervező: Fogarasi Márta 
Műsorszerkesztő: Sajó Mária 
Felelős szerkesztő: Dr. Boór Ferenc

Szeretettel várunk mindenkit és minden kedden este 18 órától a Királykút Emlékházba, ahol, ha kedd, akkor - biztosak lehetünk abban, hogy újra és újra elmaradhatatlan a - Hétvezér Est!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >