Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nyugdíjasok Karácsonya Poór Péterrel
Nyugdíjasok Karácsonya Poór Péterrel Nyomtatás E-mail
Írta: Krainhoffer Andrea   
2019. december 12.
A Nyugdíjasok Karácsonya Székesfehérvár önkormányzatának hagyományos rendezvénye, amelynek keretében szórakoztató karácsonyi programmal ajándékozza meg a város szépkorú polgárait, a nyugdíjasklubokat és egyesületeket, hogy így fejezze ki köszönetét egész éves munkájukért, támogatásukért és együttműködésükért. Idén az egyik legnépszerűbb magyar táncdalénekes, Poór Péter műsorát élvezhetik az időskorúak december 13-án, pénteken 15 órától az Alba Regia Sportcsarnokban.

 

A magyar zenei paletta egyik legsokoldalúbb művésze a Magyar Televízió 1967-es táncdalfesztiválján tűnt fel az Utánam a vízözön című dallal, és lett egyik napról a másikra népszerű énekes. Ezt a sikert komoly tanulás előzte meg: zongora- és hegedűtanulmányok után klasszikus éneket tanult, majd felvételt nyert a Magyar Rádió Tánczenei Stúdiójába, ahol Balassa P. Tamás irányítása alatt képezte tovább magát. A népszerű énekes rangos nemzetközi fesztiválokra kapott meghívást, és mindenhonnan az első-, vagy a közönségdíjat hozta haza. Ontotta a slágereket, számos sikeres lemeze jelent meg, melyek közül a Fekete vonat című dal aranylemez lett.

Már népszerű énekesként végezte el a Színművészeti Főiskola operett-musical szakát Vámos László osztályában; három évig a Szegedi Nemzeti Színház, majd újabb három évig a Miskolci Nemzeti Színház társulatának volt tagja. Színházi pályafutása során több főszerepet játszott nagy sikerrel operákban, operettekben és musicalekben. 1981 óta újból a táncdalénekléssel foglalkozik, itthon és külföldön is vállal fellépéseket. Népszerűsége az évtizedek során nem csökkent, 1996-ban Ismét szent karácsony éjjel című albuma aranylemez lett. 1998-ban megkapta a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet a magyar kultúra külföldön való terjesztéséért, 2019-ben pedig a Máté Péter-díjat vehette át.

Az eseményen a J.A.M Showband húzza a talpalávalót – a szervezők ugyanis nemcsak a nézőtérre, hanem a táncparkettre is invitálják a közönséget. A zenekar 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy a zenés-táncos mulatságra vágyó közönség zenei igényeit magas szinten kiszolgálja. Repertoárjukat az '50-es évektől napjainkig közkedvelt slágerek alkotják.

Karácsonyhoz közeledve a Székesfehérvári Balett Színház természetesen a Diótörőből hoz egy részletet az eseményre. A családi balettet Csajkovszkij muzsikájával, de a klasszikus verziótól eltérő módon állította színpadra Egerházi Attila, az intézmény igazgatója. A helyszínen a társulat következő bemutatójára, a Vendégségben Kafkánál című balettre és a Homokrajzok következő előadására a nyugdíjasok 60%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet.

A Nyugdíjasok Karácsonyán való részvétel ingyenes, mindenkit sok szeretettel várnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >