Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Több ezer naposcsibe pusztult el az istállótűzben Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. február 25.

ImageKigyulladt egy istálló kedden délután Sárkeresztesen. A tűzoltók több PB-gázpalackot hoztak ki az égő épületből. A tűzben az istállóban lévő körülbelül 5000 naposcsibe elpusztult. A tetőszerkezet a lángok martalékává vált, az épület kétharmada teljesen kiégett.

 

Tűzesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat kedden délután 16 óra 36 perckor. A jelzés szerint Sárkeresztesen a régi termelőszövetkezet területén istálló ég. A tűzoltók II-es kiemelt fokozatban, három gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval kezdték meg a vonulást.

A helyszínen egy körülbelül 400 négyzetméteres téglafalú, palafedésű istálló tetőszerkezetének és belsejének a nagy része lángokban állt. Molnár János tű. hadnagy, szolgálatparancsnok, tűzoltásvezető a fokozatot III-as kiemeltre emelte, amelynek megfelelően a pétfürdői tűzoltóságról még egy gépjárműfecskendő, a veszprémi tűzoltóságról pedig még egy vízszállító jármű érkezett a helyszínre.

 

Image
.

A székesfehérvári tűzoltók a lángok közül három PB-gázplackot hoztak ki, s később, az utómunkálatok során további három PB-gázpalackot találtak az épületben. A tűz oltása közben a tetőszerkezet két helyen beszakadt. A tűzoltóknak néhány farekeszben lévő pulykát sikerült időben kimenteniük az égő épületből.

A tüzet több, mint négyórás munkával sikerült eloltaniuk a tűzoltóknak. A tűzben az istállóban lévő körülbelül 5000 naposcsibe elpusztult. A tetőszerkezet a lángok martalékává vált, az épület kétharmada teljesen kiégett. Személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezésének okát a székesfehérvári tűzoltóság vizsgálja.

 

Image
Fotó: Bisztricz Anett

Jelzés időpontja: 2009. február 24., 16 óra 36 perc

Riasztási fokozat: III-as kiemelt (Fehérvár I-es, II-es és III-as gépjárműfecskendő, Fehérvár Vízszállító, Pét I-es és Veszprém Vízszállító)

Beavatkozó csoport: C csoport

Tűzoltásvezető: Molnár János tű. hadnagy, szolgálatparancsnok

 
< Előző   Következő >