Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Átadták a „Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat
Átadták a „Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. december 13.
Ünnepélyes keretek között, évzáró rendezvény keretében mondott köszönetet dr. Cser-Palkovics András polgármester a városban működő nagyfoglalkoztató cégek képviselőinek. A város vezetője az eseményen adta át a „Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat, amelyet idén Horváth Tamás, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgató-helyettese vehetett át.

 

 

A város legnagyobb foglalkoztató és legtöbb helyi adót befizető cégeit, vállalkozásait fogadták ünnepélyes keretek között csütörtökön a Hiemer-házban. Az évzáró eseményen dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet a város közössége érdekében végzett munkáért.

„A fehérvári cégek, miközben vállalatuk fejlesztésén dolgoznak, több ezer család egzisztenciáját biztosítják a városban és környékén, hozzájárulnak Székesfehérvár fejlődéséhez. Ez a város valóban sokat köszönhet a gazdaságának, a vállalkozásainak, hiszen mind a kötelező, mind az önként vállalt feladatok ellátásában nélkülözhetetlen az együttműködés. Mint a gazdaság motorjai, Önök biztosítják ennek a városnak a fejlődését. Ebbe beletartoznak a folyamatos technológiai fejlesztések, a beruházások, a munkaerő képzése. A mindennapi kihívások megoldása, a munkahelyek teremtése, a munkaerő megtartása, a piacképes fizetések biztosítása a székesfehérváriaknak és a gazdasági szereplőknek egyaránt fontos.” Székesfehérvár polgármestere hozzátette, a gazdaság teljesítményének köszönhetően ebben az évben is emelkedett a helyi adókból befolyt összeg. Ezek a források a biztos városüzemeltetés és számos fejlesztés alapjai. Dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a társadalmi felelősségvállalás jegyében hozott döntésekért és megmozdulásokért, amelyek tovább erősítik a fehérvári közösséget. 

Az évzáró rendezvényen került sor a „Székesfehérvár Gazdaságáért” díj átadására. Székesfehérvár Közgyűlésének döntése értelmében a 2019-es esztendő díjazottja Horváth Tamás, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgató-helyettese. A székesfehérvári születésű szakember a Veszprémi Vegyipari Egyetemen (ma Pannon Egyetem) vegyészmérnöki diplomát, a Budapesti Műszaki Egyetemen környezetvédelmi szakmérnöki diplomát szerzett. 1980-ban csatlakozott a Székesfehérvári Könnyűfémműhöz. Majd negyven esztendőn át, a szüntelen változások közepette is ugyanazon a helyen megmaradni, elkötelezettség. A tősgyökeres székesfehérvári vállalatvezető nemcsak cégéhez, szülővárosához is mindig hűséges maradt. S nemcsak a jelenre, hanem a jövőre is gondolva, a felsőoktatás támogatásában is komoly szerepet vállalt. Az alapítványi támogatások mellett a duális képzés is több egyetemmel kapcsolja össze az Arconicot. Székesfehérvár Önkormányzata jeles elismerésével, a Székesfehérvár Gazdaságáért díjjal mondott köszönetet azért a közel négy évtizedes tevékenységért, amellyel Horváth Tamás szolgálta hűségesen városunk fejlődését.

Horváth Tamás köszönetet mondott Székesfehérvár városának az elismerésért, kiemelve, hogy 40 év munka után ez egy olyan elismerés, amit nem lehet felülírni. Kiemelte, hogy sokat köszönhet a "Köfémnek", munkatársainak is, hogy olyan vállalatnál dolgozhatott, amely az ország meghatározó cége.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >