Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Szilveszteri örömfoci, legendákkal
Szilveszteri örömfoci, legendákkal Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. január 01.
Ahogy az elmúlt években már hagyománnyá vált, a 2019-es esztendőt is egy jó hangulatú, baráti focizással búcsúztatta két tucatnyi sportbarát Székesfehérváron. Az új sóstói aréna szomszédságában található műfüves csarnokban a Vidi első generációs "aranycsapatának" egyik legendája, Tiber László és fia, az egykori NB I-es gólkirály Krisztián hívására csapatnyi mai és korábbi első osztályú - köztük több válogatottat is megjárt - játékos, valamint a társasághoz tartozó újságíró, cégvezető, s az élet különböző területein tevékenykedő barát terelgette együtt vidáman a játékszert, majd koccintott egy eredményes új esztendőre.

 

 

Olyan kiválóságok jöttek el ezúttal a régi barátok közé, mint az 1985-ös, UEFA-kupa döntős Vidi gólkirálya, Szabó József, a Fehérvárról indult válogatott Vasas-legenda, Fister Ferenc, aki a Mészöly-Farkas-féle angyalföldi aranygeneráció oszlopos tagja volt, Mitring István a Puskás Akadémia kapusedzője, aki Vidi nevelés és a közel 150 NB I-es találkozója nagy része is a piros-kékekhez kötődik.

Azért nem több, mert pályafutásából nagyjából hét évet Finnországban légiósokodott. Mindannyiunk örömére eljött a fehérvári - egyben a Fejér megyei - labdarúgás ikonikus figurája, Németh János, aki nem mellesleg Orbán Viktor miniszterelnök edzője is volt egykoron a MÁV Előre ifiben, valamint a ma már történelmi legendának számító "Loki" egykori NB I-es csapatának kiváló középpályása, Sugár Tibor, aki több, mint 100 első osztályú találkozón lépett pályára a 70-es évek végén, 80-as évek elején.

 
 
Ott volt még a műfüvön Juhász László helyi önkormányzati képviselő, a Videoton Baráti Kör Egyesület vezetője, illetve olyan helyi és megyei fociberkekben jól csengő nevek is vidáman terelgették a labdát, mint Poór András, Hajnal Imre, Lukács László, Balogh Zoltán, Palánki Csaba, vagy éppen Gödri Ferenc. Miként tavaly, idén is eljött egy kis szilveszteri örömfocit nézni az Omega legendája, Kóbor János, aki a végül legtöbb meccsen diadalmaskodó vegyes csapatnak átadta a "Szilveszter Kupát".
 
 
 
 
 
 
 
A társaság a mintegy két órás játékot követően Szabó József vezetésével átruccant a MOL Aréna Sóstó létesítményében található Vidi múzeumba, ahol a klub történelmének számos relikviáját őrzik. Folytatás 2020 szilveszterén, de addig lesz még egy nyári fejezet júniusban a Mancz János utcai bitumenes dühöngőben. Merthogy a történet onnan indult egykoron...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >