Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ötszáz fiatalt szólított meg a drogprevenciós sorozat
Ötszáz fiatalt szólított meg a drogprevenciós sorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. január 10.
Záróprogramjához érkezett az Egészségdokk és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közös, 2019. évi drogprevenciós rendezvénysorozata, amely összesen ötszáz fiatalt szólított meg. A Kultúrtanszéken megrendezett mai eseményen hunyadis diákok vettek részt: a szakemberek által átadott információk és a kisfilmek mellett volt drogfogyasztók beszéltek tapasztalataikról, az általuk bejárt útról.

 

 

Az Árpád, a Jáky, majd az I. István után a Hunyadi Szakgimnázium diákjainak a részvételével zárult le a Petőfi Kultúrtanszéken az a 2019. évi drogprevenciós program, amit az Egészségdokk Addiktológiai Központ és Serdülő Kríziscentrum, valamint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közösen szervezett. A sorozatban a közel 500 fehérvári diák figyelmét hívták fel a bűnmegelőzési szakemberek és az alapítvány munkatársai a drogok, valamint az új pszichoaktív anyagok fogyasztásának veszélyeire, következményeire.

A fiatalokat dr. Vörös Ferencné rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője köszöntötte; az áldozattá válás megelőzésére indított program fontosságáról és a program során megosztott információkról azt mondta: nemcsak a fiatalok, hanem az idősebb korosztály számára is fontosak – ezért ezekről minél több fórumon beszélni kell.

Östör Annamária
egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatóság tanácsnoka, a Székesfehérvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum alelnöke azt hangsúlyozta, hogy a város számos rendezvénnyel, lehetőség biztosításával törekszik rá, hogy az itt élő, tanuló fiatalok jól érezzék magukat – ezenkívül természetesen az is fontos, hogy egészségesen nőjön fel a jövő nemzedéke. Ezért koncentrál a létrehozott fórum a megelőzésre.

A döntések fontosságát hangsúlyozta Gönczi Gábor, az Egészségdokk intézményvezetője: nem mindig jár jó érzésekkel a helyes döntés, és nem mindig a rossz döntésekkel járnak a rossz érzések, mondta. A fiatalok figyelmét kérte, és köszönetet mondott minden együttműködőnek.

Az utolsó prevenciós tájékoztatón a Hunyadi Szakgimnázium diákjai két kisfilmet is megtekintettek, amelyekben volt drogfogyasztók szólaltak meg. A szereplők közül van, akinek azóta családja van, és olyan is, aki már sajnos nem él – Gönczi Gábor a tartalmak üzenetéből az egyre fiatalabb fogyasztók számának növekedését is kiemelte, valamint azt is elmondta, hogy ismeretlen terület a tudomány számára az anyagok emberi szervezetre gyakorolt rövid- és hosszú távú hatásmechanizmusa. Az egyetlen védekezés a fogyasztás elkerülése. A programban két volt kábítószer-fogyasztó férfival beszélgetett a színpadon az általuk bejárt útról és a tapasztalataikról.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >