Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Mozgás egészséges finomságokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. január 15.
Sportos-kóstolós rendezvénnyel zárult le ma a Széna Téri Általános Iskola egészséges étkeztetést és életstílust népszerűsítő EFOP-programja. A rendezvényen tanulók, tanárok és szülők is részt vettek: a projekt szakmai összefoglalói mellett Janota Zoltán triatlonista beszélt a gyerekeknek az egészséges életvitelről, volt sporttáncbemutató, és bemutatták a Széna térisek száz legjobb receptjét tartalmazó kis kiadványt is. A Széna Teri, Széna Feri menzáján a Hatpöttyös Étterem kínálta meg a résztvevőket egészséges, friss alapanyagokból készített kóstolóval.

 

Lezárult a Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola Tanulás- Művelődés- Sport Alapítványának a Széna Teri, Széna Feri menzája! elnevezésű, Menő menzák az iskolában – Egészséges étkeztetést és életstílust népszerűsítő EFOP-programja.

Dr. Lórodiné Lajkó Ágnes
igazgató foglalta össze a program jellemzőit: az alapítvány 15 millió forintot nyert, amiből gyakorlatias projekteket valósítottak meg, középpontban a helyes táplálkozással, a fizikai aktivitásra, sportra való motiválással, a lelki egészség erősítését célzó kezdeményezésekkel. A cél az volt, hogy az ismeretterjesztő és népszerűsítő programokkal hiteles alapokat adjanak át a gyerekeknek és családjaiknak az egészséges életvitelről.

A program szakmai vezetője, Kolatné Kovács Viktória igazgatóhelyettes idézte fel a legemlékezetesebb feladatokat és az összefogásban elvégzett munkát: a tematikus projektek között volt például gyümölcsök és zöldségek vagy gyógyteák és lekvárok hete, Ezt vedd, ezt edd! sorozatot indítottak, amely az év minden hónapjára adott tippeket, piactúrát szerveztek a hazai termékek fogyasztásának népszerűsítésére, fűszerkertet ültettek, az is kiderült, kik a legügyesebb felső tagozatos séfjelöltek, és a 100 legjobb receptből szakácskönyvet állítottak össze a résztvevők Az vagy, amit megeszel címmel. Az iskola étkezője és a büfé környezete is megújult a programnak köszönhetően, így a tanulók komfortosabb körülmények között fogyaszthatják el a tízórait vagy az ebédet. Temesvári Ágnes dietetikus is örült a foglalkozásokon tapasztalt lelkes részvételnek, és az egészséges táplálkozásnak a betegségmegelőző hatását hangsúlyozta.

A tornateremben a klasszikus ironman távot tizenhatszor teljesítő Janota Zoltán triatlonista a sportnak és az egészséges táplálkozásnak a kapcsolatáról beszélt a tanulóknak, mint a téma hiteles képviselője. A rendezvényen a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület és a Fit-Kid növendékei is tartottak bemutatót.

A napot kóstoló zárta: a Hatpöttyös Étterem a finomságok között zöldfűszeres kéregben készített zöldséges csirkeroládot, roppanós zöldséges salátát, zöldséges gerslirizottót és almás pitét is tálalt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >