Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvár is segít: 10 ezer eurós felajánlás Ausztráliának
Székesfehérvár is segít: 10 ezer eurós felajánlás Ausztráliának Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. január 17.
"Korunk talán egyik legnagyobb természeti katasztrófája zajlik jelenleg Ausztráliában, soha nem látott méretű és hevességű tüzek tombolnak 10,7 millió hektárnyi, vagyis körülbelül magyarországnyi területen." - írta Facebook-oldalán dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere közzétette, a város 10 000 eurót ajánl fel az ausztrál államnak, vagy egy általa megjelölt szervezetnek, amiről a canberrai magyar nagykövetséggel egyeztetnek.

 

 

Egy ilyen katasztrófa mind okaiban, mind következményeiben globális probléma – írta reggeli Facebook-bejegyzésében dr. Cser-Palkovics András polgármester. A városvezető szerint ennek kezelése is a közösségek globális együttműködését és szolidaritását igényli, amiben Székesfehérvárnak – ha szükséges, akkor az országban vezető – szerepet kell vállalnia, ahogyan a Notre Dame leégése kapcsán is tették. A város ezért 10 000 eurót ajánl fel az ausztrál államnak, vagy egy általa megjelölt szervezetnek, egyeztetve a canberrai magyar nagykövetséggel.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a probléma nagyságrendje messze túlmutat a felajánlásunk méretén, és azzal is, hogy Ausztrália gazdag és önállóan cselekedni képes nemzet. Azonban a probléma nagysága nem indok a tétlenségre, hiszen amíg egy földi légkörben, ökoszisztémában élünk, addig a probléma nem egy nemzetállamé, hanem mindannyiunké, éljünk a világ bármely pontján. Természetesen nem feledjük a környezetvédelem alapelvét sem: “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!” Székesfehérvár cselekszik, és megteszi, amit a környezetünkért, a jövőnkért lokálisan tennie kell: ami a Sóstó rehabilitációjával kezdődött, a Fehérvár Tüdeje programmal folytatódik. Haladunk tovább a szakemberek és a józan ész által kijelölt célok felé, az anyagi lehetőségek figyelembevétele mellett.
Arra kérek tehát minden fehérvári polgárt: lokálisan, a számára elérhető módon segítse a jövőben is a környezet- és klímavédelmi törekvéseinket!
Arra hívom polgármester kollégáimat, az állam és a civil szervezetek képviselőit, hogy erejük szerint csatlakozzanak a felajánlásunkhoz, és tegyünk közösen az ausztrál tüzek megfékezéséért, cselekvéssel mutassunk példát gyermekeinknek és a világnak is!"

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >