Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Porcelánok, kerámiák, textilek - péntektől a Pelikánban
Porcelánok, kerámiák, textilek - péntektől a Pelikánban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. január 17.
Új kiállítás nyílik ma a Pelikán Galériában: a Plan porcelánokat, kerámiákat és textileket mutat be, három fiatal székesfehérvári művész alkotásaiból. A látogatók egy nemzetközi kiállítás első díját elnyert munkát is láthatnak, és a tárlatban egyszerre kap helyet egy geometrikus, illetve egy mesebeli világ is.

 

 

A Pelikán Galéria idei első kiállításán három fiatal iparművész munkáit nézhetjük meg, akik a Székesfehérvári Művészek Társaságának a tagjai. Máder Barnabás porcelántervező (szül.: 1979), Revák Katalin (szül.: 1989) keramikus- és Szabó Anikó (szül.: 1988) textilművésznek nyílik közös tárlata Plan címmel.

Mindhárman a Tóparti Gimnázium művészeti tagozatára jártak, majd különböző művészeti egyetemeken szereztek diplomát. A székesfehérvári mellett több országos művészeti egyesületben is tagok (pl. Fiatal Iparművészek Stúdiója).

Alkotásaikat több nemzetközi kiállításon is bemutathatták már. Máder Barna 2019-es, Magyarországot ábrázoló munkája első díjat nyert egy Nizzában Kína által szervezett porcelánkiállításon. A fehérvári tárlaton ezzel a munkájával és egy Székesfehérvárt ábrázoló, hasonló technikájú munkával is találkozhatunk.

A kiállításon főként porcelánból és gyapjúból készült munkák láthatók, egy absztrahált, geometrikus és egy mesebeli világ is teret kap.

A kézzel készült egyedi alkotások közül akár vásárolhatunk is. A tárlatot február 14-ig lehet megtekinteni.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >