Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Novellaíró pályázat
Novellaíró pályázat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. január 20.
Novellaíró pályázatot hirdetettek elsősorban kezdő alkotóknak a néhai Fekete Sas szállóval kapcsolatban. A műveknek az egykori szállóban, kávéházban vagy étteremben megtörtént valós eseményen kell alapulniuk. Az alkotásokat március 1-jéig lehet beküldeni, az eredményhirdetés április végén lesz.

 

 

A székesfehérvári Fekete Sas szálló, kávéház és étterem a 19. század végén a helyi társasági élet központja volt. A szálló vendégei a magyar és osztrák városokból érkeztek, és főként kereskedők és a városra kíváncsi utazók voltak, de találunk köztük egyházi személyiséget éppúgy, mint ügyvédet, orvost, színésznőt és politikust is. Ahol ennyi ember megfordult, ott nemegyszer váratlan esemény, sőt botrány is történt, egyik-másik szinte regénybe kívánkozik.

A székesfehérvári Fekete Sas Társaság és a Vörösmarty Társaság írta ki a pályázatot, melyre elsősorban kezdő írók műveit várja.  A történetek magjának az egykori Fekete Sas szállóban, annak kávéházában vagy éttermében megtörtént valós eseménynek kell lenniük, melyek érdekes, izgalmas, olvasmányos feldolgozását várják. A pályázaton bárki, profi és nem hivatásos alkotók is indulhatnak, kivéve a kiíró társaságok vezetőségét és a bírálóbizottság tagjait. Kizárólag új, magyar nyelvű, saját szellemi tulajdonú, egészében és részleteiben is publikálatlan mű adható be. Műfaji megkötés és részvételi korhatár nincs. A novella maximális hossza 20.000 karakter lehet leütésekkel együtt.

Egy személy csak egy alkotást nyújthat be kizárólag elektronikus formában a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges   címre 2020. március 1-jéig. Az eredményhirdetés április 30-án lesz, ahol a három legjobbnak talált pályamű alkotóit díjazzák.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >