Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow „Székesfehérvár, a sokszínű város”
„Székesfehérvár, a sokszínű város” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. január 20.
„Székesfehérvár, a sokszínű város” címmel huszonegyedik alkalommal jelentette meg gyerekrajzokkal illusztrált naptárát az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület. Az alkotásokat székesfehérvári általános iskolás diákok készítették, a kalendáriumot Balajthy Ferenc költő horoszkópos költeményei teszik még különlegesebbé. A hétfői eseményen Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntötte az alkotókat.

 

 

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület (ARISZ) több mint két évtizede minden esztendőben kiadja a székesfehérvári gyermekek illusztrációival készült, különleges naptárt. Idén hat székesfehérvári általános iskola kapcsolódott a kezdeményezéshez. Tizenkilenc gyermek rajza díszíti a 2020-as naptárt, amely „Székesfehérvár, a sokszínű város” címet viseli, és amely több szempontból is különleges: 13 lapján összesen 18, szebbnél szebb rajzot láthatunk, illetve Balajthy Ferenc költő jóvoltából minden hónaphoz egy-egy vers is kapcsolódik. Az idei év újdonsága, hogy a naptár képeslap formájában is megjelent.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében hétfőn a Városháza Dísztermében köszöntötte Lehrner Zsolt alpolgármester az alkotókat. Az alpolgármester köszönetét fejezte ki a kezdeményezés valamennyi résztvevőjének, szervezőjének, a rajzok készítőinek és az iskoláknak egyaránt. Kiemelte, a 2020-as kiadványba olyan alkotások készültek, amelyeken a gyermekek a város azon épületeit, tereit, utcáit, köztéri szobrait ábrázolták, amelyek gyönyörűek, mégis talán kevesebb figyelmet kapnak. „Jó célt szolgál immár 21 éve az alkotó csapat, hiszen a kezdeményezéssel szeretné a gyermekekben elvetni, a felnőttekben erősíteni a fehérvári identitás-tudatot. A naptár lenyomata annak, hogy a gyerekek ismerik, szeretik Székesfehérvárt.”- hangsúlyozta Lehrner Zsolt.

Az okleveleket és a város ajándékát Lehrner Zsolt alpolgármester, Ráczné Földi Judit tanácsnok, valamint Balajthy Ferenc költő és Lánczky László, a naptárprojekt vezetője adta át a diákoknak. Elismerést vehetett át Muggeridge Lilla, Oláh Noémi, Setét Vivien és Szabó Zsófi, a Bory Jenő Általános Iskola diákjai. A II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából Brizs Boglárka, Böröcz Kata, Kracsun Lili, Mile Hanna, Osváth Luca, Sárai Ivett, Szűcs Réka alkotása került be a naptárba. A Munkácsy Mihály Általános Iskolából Kígyóssy Anna, a Németh László Általános Iskolából Szigl Barnabás Zsombor, míg a Felsővárosi Általános Iskolából Somogyi Tímea kapott oklevelet. Az István Király Általános Iskola öt tanulója: Lévay András Martin, Németh Lili, Rádli Júlia Terka, Szuromi Karina és Varga Kata is elismerésben részesült.             

Az ünnepi pillanatokat követően az alpolgármester vezetésével a gyerekek megtekintették a koronázási ékszerek hiteles másolatát, majd - a további, új alkotások ösztönzésére - egy új perspektívából, a Városháza erkélyéről nézhették meg a Városház teret. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >