Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Műkereskedelmi előadás lesz a Deák Gyűjteményben
Műkereskedelmi előadás lesz a Deák Gyűjteményben Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. január 22.
Vetített képes előadással várja az érdeklődőket Martos Gábor PhD Ziffer Sándor Van, aki marad… című kiállításán. Az ismert műkereskedelmi szakíró Ziffer Sándor a műkereskedelemben címmel tart előadást január 22-én, szerdán 17 órától a Deák Gyűjteményben.

 

 

Február elejéig látogatható a nagybányai festőiskola kiemelkedő festőjének, Ziffer Sándornak a kiállítása a Városi Képtárban. A Van, aki marad… című tárlat az életműről és a híres magyar művésztelepről is képet ad – összesen 58 festménnyel és egy az alkotót bemutató filmmel.

A gazdag anyagból kiderül, hogy a magányos és megkeseredett festőnek miért kevesebb az embereket ábrázoló képe a csendéletekkel, táj- vagy városképekkel szemben, illetve, hogy miért válhatott egy komoly festőgenerációt kinevelő nagy tudású pedagógussá a napjainkban egyre pozitívabb megítélésű neós művész.

Január 22-én, szerdán 17 órától vetített képes előadás kezdődik – CSAKIS és KIZÁRÓLAG – arról, hogyan szerepeltek az elmúlt években, illetve hogyan szerepelnek ma Ziffer Sándor munkái a műkereskedelmi piacon, azon belül is mindenekelőtt a nyilvános árveréseken.

Az előadó beszél majd arról is, hogy általánosabban mi befolyásolja egy-egy művész munkáinak műkereskedelmi szereplését, árainak alakulását, piaci sikereit vagy kudarcait. Az érdeklődők mindezt Martos Gábor PhD, műkereskedelmi szakíró tolmácsolásában hallgathatják meg, aki 2000 óta foglalkozik a műkereskedelem elméleti kérdéseivel; több száz cikket írt hazai és külföldi lapokba; 2011-ben az ELTE Filozófiatudományi Doktori iskolájában – Magyarországon elsőként – doktori fokozatot szerzett a témában. 




A rendezvényre a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >