Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Magyar kultúra napja
Magyar kultúra napja Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. január 23.
Teszt, képkirakó, az irodalomhoz, valamint a magyar feltalálókhoz és találmányokhoz kapcsolódó kérdések is szerepeltek a Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola és a gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Általános Iskola hetedikeseinek közös játékos vetélkedőjén. A magyar kultúra napja tiszteletére rendezett szerdai eseményen a diákokat Deák Lajosné, a család- és nemzetpolitikai ügyek tanácsnoka köszöntötte.

 

 

A Határtalanul pályázat előkészítő foglalkozásaként – a májusi székelyföldi látogatásra hangolódva – közös játékos vetélkedőt szerveztek szerdán délután a Széna Téri Általános Iskola hetedikes tanulói számára. A magyar kultúra napja alkalmából a gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Általános Iskola hetedikes diákjaival közösen oldották meg a feladatokat. A fehérvári iskola már hetedik éve vesz részt a Határtalanul programban, amelynek köszönhetően testvériskolai kapcsolat alakult ki az erdélyi intézménnyel. Mint azt a program koordinátorától, Szabó Katalintól megtudtuk, nagyon jó a kapcsolat a két iskola pedagógusai és diákjai között. A kirándulásokon együtt töltött időn túl ezek az alkalmak lehetőséget adnak hagyományaink és a magyar nyelv ápolására.

A Nemzeti Múzeumban őrzött kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását Szatmárcsekén. E jeles eseményre emlékezünk ma, mondta köszöntőjében Deák Lajosné, a család- és nemzetpolitikai ügyek tanácsnoka. A magyar kultúra napján a közös megemlékezés alkalmat ad arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainknak, felmutassuk múltunkat idéző szellemi értékeinket, és tovább is adjuk, tette hozzá.

A gyerekeknek szóló felkészülési anyagot és a feladatokat a pedagógusok közösen állították össze. Kora délután a fehérvári diákok az okostanteremben várták, hogy a világháló segítségével kapcsolatot teremtve együtt vetélkedjenek a csapatok. Képkirakó, kvíz, ki-kicsoda?, az irodalomhoz, valamint a magyar feltalálókhoz és találmányokhoz kapcsolódó kérdésekre is ügyesen és gyorsan válaszoltak a diákok – határon innen és túl.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >