Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Falusi Krónika – olvasókörök előadásait várják Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. január 23.
Falusi Krónika címmel szervez irodalmi találkozót Magyarországon és a Kárpát-medencében működő olvasókörök, közösségek számára a Nemzeti Művelődési Intézet. A Fejér megyei válogató február 20-án Rácalmáson lesz, ahol a falusi, vidéki életről szóló alkotásokat kell előadniuk élőben a csoportoknak. A legkiválóbb produkciók továbbjutnak az áprilisban, Lakitelken megrendezésre kerülő gálaestre.

 

 

Az olvasókörök, közösségek találkozóján az egyik legfontosabb cél a vidéki élet témájának újraértelmezése az irodalmi műveken, szellemi gyűjtéseken keresztül, valamint az összetartozás, a közösségépítés, az identitástudat erősítése, a magyar nyelvi szókincs gyarapodása és megőrzése.

A pályázaton ifjúsági és felnőtt korosztályú olvasókörök, közösségek vehetnek részt a falusi élettel – hagyományokkal, munkával, szokásokkal, tájjal, szülőfölddel, természettel, ünnepekkel, barátsággal, szerelemmel – kapcsolatos művekkel a kortárs vagy klasszikus magyar irodalomból. Különösen szívesen fogadják az egyes régiókban született irodalmi alkotásokat, vagy az oda kötődő, ott élő és onnan elszármazott költők, írók műveit, a saját gyűjtésű falutörténeteket, anekdotákat, elbeszéléseket. Lehet készülni verssel, novellával, regényrészlettel, saját, helyi gyűjtés alapján készült elbeszéléssel és falusi históriával.

A kiválasztott művet nem felolvasva, hanem emlékezetből kérik a résztvevőktől, az előadás ideje legfeljebb öt perc lehet. Pályázni lehet 2020. január 31-ig a kitöltött jelentkezési lap elküldésével a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre. A Fejér megyei válogató február 20-án, a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban lesz. A megyei találkozókon fellépő legkiválóbb olvasókörök, közösségek tagjai mutatják be előadásaikat a Lakitelek Népfőiskolán április 20-án megrendezésre kerülő gálaesten.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >