Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kégl György Oltástámogatási Program 2020
Kégl György Oltástámogatási Program 2020 Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. február 20.
Székesfehérvár képviselőtestülete a 2020-as költségvetés elfogadásakor döntött arról, hogy amellett, hogy továbbra is biztosítja a HPV elleni oltóanyag beszerzését a 12 éves fiúgyermekek részére, a most készülő Kégl György Oltástámogatási Program keretében további támogatást nyújt a fehérvári családoknak a nem kötelező védőoltások beszerzéséhez.

 

 

Az elmúlt időszakban folyamatosan bővül azon támogatott védőoltások köre, amelyeket az állam vagy az önkormányzat részben, illetve egészben már finanszíroz. Székesfehérvár esetében jelenleg az Önkormányzat támogatásával 9 komponensű oltóanyaggal oltják HPV ellen a fiúkat. A 2020-as költségvetésben több mint 25 900 000 forint szerepel az oltóanyag beszerzésére. A lányok esetében az állam biztosítja az ingyenes lehetőséget. A bárányhimlő elleni oltás pedig szintén az állam finanszírozásával októbertől vált kötelezővé és ingyenessé.

Székesfehérvár Önkormányzata az idei évben további támogatást nyújt a védőoltások rendszeréhez. A 25 millió forintos keretösszeggel gazdálkodó Kégl György Oltástámogatási Program részletes kidolgozása már javában zajlik. Ennek keretében a város a székesfehérvári családok számára a gyermekeknek ajánlott védőoltások megvásárlásához nyújt anyagi segítséget.

A közgyűlés elé várhatóan áprilisban kerülő előterjesztésben már szerepel a támogatás formája, mértéke és eljárási rendje is, az új támogatási formát júliustól vezetnék be.

Addig is azt kérik, hogy felelősen gondolkodva a szülők tartsák szem előtt a gyermekek egészségét. A gyermekorvosok ajánlásait figyelembe véve addig is időben, a gyermekek életkorának megfelelően döntsenek az ajánlott oltások beadatásáról.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >