Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 25 millió forint a civil szervezetek pályázataira
25 millió forint a civil szervezetek pályázataira Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. február 25.
Már pályázhatnak civil szervezetek székesfehérvári gyermekek táboroztatásának és programjainak, illetve Székesfehérváron megvalósuló szociális és esélyegyenlőségi programok támogatására. Az Önkormányzat két új területen is biztosít pályázati lehetőséget: környezetvédelmi és önkénteseket mozgósító programokra is adnak támogatást. A Társadalmi Felelősségvállalási Alap 25 millió forintból gazdálkodik 2020-ban, összességében a város 300 millió forinttal segíti a civil szervezeteket.

 

 

A Humán Közszolgálati Szakbizottság mai ülésén két pályázat kiírásáról született döntés: a székesfehérvári gyermekek táboroztatásának és programjainak támogatására 3 millió forint, a Székesfehérváron megvalósuló szociális és esélyegyenlőségi programok támogatására 7 millió forint áll rendelkezésre.

Molnár Tamás
, a környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka elmondta, hogy a civil szervezeteket több forrásból támogatja az Önkormányzat. 25 millió forint keretösszeget biztosít a Társadalmi Felelősségvállalási Alap, ehhez járulnak hozzá a képviselői keretek mintegy 40 millió forinttal, és különböző szolgáltatási, közszolgáltatási szerződéseken keresztül is kaphatnak pénzt a civil szervezetek – ez összesen 300 millió forintot jelent.

A városban az 1000-1200 bejegyzettből 100-150 aktív szervezet működik, amelyek részt vesznek a város pályázataiban. A tavalyi évben 195-ből 161 nyertes pályázat valósult meg, így elmondható, hogy 83%-uk nyertes, pusztán a formai, dokumentációs hibával beérkezett pályázatok nem kaphattak támogatást. „Elmondhatjuk, hogy aki – a tematikus pályázatok megvalósítására – kéri a város, az Önkormányzat segítségét, az meg is fogja kapni: ehhez csak annyi kell, hogy a megfelelő pályázatra a megfelelő dokumentációt adja le.” A pályázati struktúra a felmerülő igényekhez alakulva változott: két új pályázati kiírás is szerepel a tervezetben: a Székesfehérváron megrendezett környezetvédelmi és klímavédelmi programok megvalósítására 3 millió forint, az önkéntes programok támogatására pedig 1 millió forint támogatás jut. A tanácsnok kiemelte: a pályázók kövessék pontosan a kiírásokat, hiszen hiánypótlásra nincs lehetőség!

Pálóczy Renáta
, a Kulturális Stratégiai és Civil Kapcsolatok Főosztályának vezetője a holnap kikerülő két aktuális pályázatról elmondta: „Mindkettő pályázat alapvetően a programokat, a közösségépítést és ezáltal a társadalmi integráció erősítését szolgálja.” A táboroztatási támogatás olyan, a nyári tanítási szünetbeli programok megvalósulását segíti, amelyek biztosítják a gyerekek napi felügyeletét, foglakoztatását, tehermentesítve ezáltal a szülőket. A nyári szünidő ideje alatt legalább 4 munkanapot felölelő, naponta legalább délelőtt 10 óra és délután 15 óra közötti időtartamban megvalósuló táborokat támogatnak. A másik pályázat három támogatási célt jelöl meg: ezek az esélyegyenlőség mellett a szociálisan rászoruló gyermekek számára Székesfehérváron megvalósuló közösségi programok, illetve a szociálisan rászoruló személyek közösségi célú mezőgazdasági jellegű tevékenységének támogatása.

Valamennyi pályázat formai és tartalmi szempontok alapján kerül elbírálásra: a részletes kiírások a város honlapján a civil szervezeteknek szóló menüben lesznek olvashatók. A pályázatokat március 17-én, kedden 16 óráig kell benyújtani személyesen papír alapon, zárt borítékban, a Polgármesteri Hivatal Kulturális Stratégiai és Civil Kapcsolatok Főosztályán. Csak a megadott határidőig, hiánytalanul benyújtott pályázatok fogadhatóak el, illetve figyelni kell rá, hogy valamennyi dokumentumot a szervezet képviseletére jogosult személynek kell aláírnia.

További információ kérhető a Főosztály munkatársaitól a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen vagy a 22/537-197-es telefonszámon.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >