Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Teljes élet megváltozott képességekkel
Teljes élet megváltozott képességekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Lugosi Balázs   
2020. február 26.
Szemléletváltó, segítő beszélgetéssorozat indult kedden Székesfehérváron, a Mandala teázóban, az Alba Mentor Alapítvány kezdeményezésére. Miként fordítsam hátrányaimat előnyömre? Hogyan tarthatom fent a motivációmat? - többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ Pap Csilla coach, mediátor vezetésével mindazok, akik érintettek vagy családtagjaiknak szeretnének segíteni.

 

 

„A Komfortzónán túl - változz velem! című beszélgetéssorozatot a szükség hozta létre, egy piaci alapú szociális űr. Az Esélykör-hálózatban végzett munkánk és a célcsoporttal az elmúlt esztendőkben szerzett tapasztalataink arra inspiráltak minket, hogy valamilyen megoldást keressünk a megváltozott munkaképességűek és fogyatékossággal élők munkaerőpiaci helyzetének elősegítésére.

Székesfehérvár nagy mértékben igényelt munkaerőt, ami indokolta, hogy egy inaktív célcsoportot is bevonjunk erre a területre. Kidolgozott módszertan alapján felkészítjük a megváltozott munkaképességűeket; kompetencia-fejlesztésekkel és egyéb mentális és fizikális egészségmegőrző programokat, egyéni tanácsadásokat szervezünk.” - emelte ki Papp Mária, foglalkozási rehabilitációs szakértő, az Alba Mentor Humán Szolgáltató Alapítvány elnöke.

Hozzátette, hogy komplex rendszerben gondolkodnak. Úgy vélik, a foglalkozási rehabilitáció nem ott kezdődik, hogy az embert munkába állítják, hiszen sok mindennek rendben kell lennie már ezt megelőzően is. Egyéni felméréseket követően indítanak számítógépes képzéseket, illetőleg különféle tanfolyamokat, kommunikációs tréningeket, mentális felkészítést a munkavállalásra. Egészségvesztés és motivációvesztés fennállása esetén kimondottan szükség van mindezekre.

„Szemléletváltás szükséges, amihez igyekszem a beszélgetés során megfelelő technikákat, megfelelő világlátást mutatni a résztvevőknek.” - mondta Pap Csilla coach, mediátor.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >