Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Haderőfejlesztés és biztonság Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2020. február 26.
A Magyar Honvédég Parancsnokságának évértékelő-feladatszabó értekezletét tartották kedden Székesfehérváron. A rendezvényen részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter is, aki beszédében kiemelte, hogy rendkívül intenzív honvédelmi és haderőfejlesztés valósult meg a 2019-es évben, számos új technikai eszköz beszerzésével és az átalakított katonai szervezetekkel.

 

 

Benkő Tibor honvédelmi miniszter az értekezlet után elmondta, hogy a tavaly létrejött Magyar Honvédség Parancsnoksága első évében megvalósították a kitűzött célokat, amelyek új kihívásokat, feladatokat jelentettek. "Rendkívül intenzív honvédelmi és haderőfejlesztés valósult meg a 2019-es évben, folyamatosan érkeznek be az új technikai eszközök. Átalakítottuk a katonai szervezeteket, az új szervezeti elemeket nemzetközi szinten mérettük fel, és minden olyan gyakorlat, ahol külföldiek értékelték a Magyar Honvédséget, mind eredményesen sikerült. Minden eredmény azt mutatta, hogy alkalmazható, bevethető, harcra kész a Magyar Honvédség, így jó úton haladunk." - fogalmazott a miniszter, aki elismerését fejezte ki a katonáknak és vezetőiknek.

Az Magyar Honvédség által vásárolt Ikarus buszokra vonatkozó kérdésre válaszolva Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta, hogy mintegy 100 darab buszt vásárolt a honvédség, ezek többfunkciós lehetőséget biztosító buszok, így nem csak személyszállításra használhatóak, hanem át lehet őket alakítani vezetési elemekké, sebesülteket, sérülteket szállító katonai járművekké. A miniszter hozzátette, hogy a buszok rendkívül megbízhatóan működnek, így bíznak benne, hogy a jövőben is tudnak ilyen járműveket vásárolni.

A koronavírussal kapcsolatos felkészüléssel kapcsolatban a miniszter kiemelte, hogy béke és biztonság terén bármikor rendelkezésre kell állnia a Magyar Honvédségnek, amelynek feladata, hogy katasztrófahelyzetben segítse a katasztrófavédelmi és a rendőri erőket. Hozzátette, hogy a Magyar Honvédség rendelkezik a legnagyobb, legjobban felszerelt egészségügyi intézménnyel is, így képesek arra, hogy segítséget nyújtsanak, vagy részt vegyenek ilyen munkában.

Az értekezlet után Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is értékelte a tavalyi év sűrű feladatait: "Nagyon sok feladatot végrehajtottunk, de sok áll még előttünk. A Magyar Honvédség alaprendeltetéséből fakadó feladata, hogy biztosítsa az ország biztonságát, a magyar emberek biztonságát minden körülmények között: akár itthon, akár külföldön. Emellett 2019-ben tovább folytattuk a honvédelmi fejlesztési program feladatainak megvalósítását, hogy eleget tudjunk tenni annak a követelménynek, hogy 2030-ra a régió egyik legütőképesebb haderejévé váljunk." - emelte ki. 

A rendezvényen részt vett dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is.  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >