Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Télbúcsúztatóval erősítette közösségét az Öreghegyi Karitasz
Télbúcsúztatóval erősítette közösségét az Öreghegyi Karitasz Nyomtatás E-mail
Írta: Lugosi Balázs   
2020. február 28.
Télbúcsúztató összejövetelen találkoztak az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának tagjai, támogatottjai és támogatói, valamint az általuk meghívott vendégek a plébánia közösségi termében. Az eseményen műsort adott az Abai Hagyományőrző Asszonykórus. A közösségerősítő eseményen összegezték az elmúlt év eseményeit, és szó volt az idei évi tervekről is.

 

 

Télbúcsúztatóval erősítette közösségét a Székesfehérvár – Öreghegy Magyarok Nagyasszonya Plébánia Karitász Csoportja. Mint azt Kádár Sándorné, a csoport vezetője elmondta, a szeretetvendégség alkalmára meghívták idős támogatottjaikat, nyugdíjasokat, a csoport tagjait és azokat, akik sokat segítenek programjaik megvalósításában.

Az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja több mint húsz éve létezik, végzi a szeretetszolgálatot. Tornyai Gábor plébános szólt arról, hogy e segítő csoport két közösségből épül fel: az alapító tagok mellé bő egy éve csatlakozott egy fiatalabb tagokból álló csoport, akik részt vállalnak a régebbi csapat munkájából, és új feladatokat is vállalva szolgálják a közösséget.

A télbúcsúztató összejövetelen részt vett dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális ügyek tanácsnoka is, aki köszöntőjében kiemelte, az Öreghegyi Karitász nemcsak az idősekről gondoskodik, hanem támogatja a nagycsaládosokat, a gyermekeket egyedül nevelő szülőket is. „A csapat tagjai azon kívül, hogy kedvesek, vidámak, szolgálatkészek és összetartók, rengeteget dolgoznak. Nagyon nagyra becsülöm a munkájukat!”

Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő a segítségnyújtás fontosságát emelte ki. „Nagyon nagy szolgálat az, amit Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának tagjai végeznek, tevékenységük az egész városra kiterjed. Nekünk, képviselőknek is, nagyon sokat segítenek, hogy megoldjuk a felmerülő problémákat.” – tette hozzá.

A karitász az évek folyamán a befolyt adományokból eddig több mint 40 tonna élelmiszercsomagot osztott szét, több mint 500 rászoruló gyermeknek szervezett táborokat, kirándulásokat, valamint juttatott iskolakezdési támogatást. Számos hátrányos helyzetű család üdültetését, nyugdíjasok közösségi programjait szervezték meg. A beszélgetéssel jó hangulatban töltött télbúcsúztató egy sikeres pályázat, az Európai Unió Európai Szociális Alap „Közösségi programok szervezése Székesfehérvár lakosai számára” című projekt keretében valósult meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >