Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A 2019-es év legjobb edzője: Koncz Gábor
A 2019-es év legjobb edzője: Koncz Gábor Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. február 28.
A Sárosdi Kempo SE edzőjének, Koncz Gábornak ítélte oda az Európai Fekete Öves Tanács a 2019 Legjobb Edzője-díjat. A kitüntetést a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség 25 éves jubileumi ünnepségén vehette át a 4 danos mester.

 

 

Koncz Gábor 28 éve foglalkozik küzdősportokkal. A Zen Bu Kan Kempot 21 évvel ezelőtt ismerte meg a Székesfehérvári Kempo SE-nél. Azonnal beleszeretett e sportba a stílus sokoldalúsága, és egykori mesterei, Gáncs Ferenc és Takács Attila személye miatt.

 

"2003 óta, azaz 17 éve foglalkozom edzés-tartással.” – emlékezett vissza a kezdetekre – „Akkor alapítottuk a Sárosdi Kempo SE-t Kordás Istvánnal. Mindig igyekeztem a legjobban, a legtöbbet kihozni az edzéseimből és így a tanítványaimból is. Mindig fontosnak tartottam önmagam képzését, ezért az elmúlt 12 évben heti rendszerességgel jártam, s járok most is más küzdősportos edzésekre kiegészítésként. Művelem a BJJ-t, a bokszot, újabban pedig a birkózással ismerkedem. Amikor 2007-ban fekete övre vizsgáztam, még nem is gondoltam arra, hogy az a pillanat valójában egy újabb út eleje. Az a tudás, amit azóta felszedtem, lényegesen több az előtte lévőnél, és össze sem lehet hasonlítani a 10-15 évvel ezelőtti edzéseimet a mostanival. Úgy gondolom, hogy mindenkinek fontos, hogy képezze magát, mert csak így tud fejlődni és segíteni másoknak abban, hogy ők is egyre jobbak legyenek. Nekem nagyon fontos, hogy a sokat tudó mester tanítványaimnak is képes legyek újat mutatni. Az, amit más küzdősport szakembereitől megtanulok, változatossá, hasznossá teszi a kempo edzéseimet. Például a BJJ edzéseken tanultakat is beépítem az edzéseimbe, s onnantól kezdve minden mozdulat szerves részévé válik a kempónak is. A kempo egy olyan sport, amely műveléséhez mindenhonnan érdemes, és el is kell lesni jó mozdulatokat, hasznos technikákat, edzés módszereket.”

 

 

Gábor minden évben segíti a kempo válogatott felkészülését világbajnokságra. Hosszú idő óta minden hétvégén plusz edzéseket tart, hogy a tanítványok minél felkészültebbek legyenek a nagy megmérettetésre. Nem volt ez másként tavaly sem. A 2019-es év egy dologban hozott újat számára: segítette Kugler András felkészülését az IMMAF Amatőr MMA VB-re. A versenyre januártól novemberig heti 10-12 edzéssel készültek. Öt edzést Gábor tartott, s mellette együtt dolgozott a többi edzésen egy erőnléti edzővel, Magda Dániellel, valamint egy bokszedzővel, Kiliti Ferenccel, és egy birkózó edzővel, Pongrácz Ádámmal.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://www.fmc.hu/2020/02/22/a-2019-es-ev-legjobb-edzoje-koncz-gabor/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >