Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Elhunyt Dr. Mikó Péter, a Fejér Megyei Közgyűlés korábbi alelnöke
Elhunyt Dr. Mikó Péter, a Fejér Megyei Közgyűlés korábbi alelnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2020. március 13.
Életének 74. életévében, hosszan tartó, súlyos betegség után március 11-én elhunyt Dr. Mikó Péter, a Fejér Megyei Közgyűlés korábbi alelnöke, a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara és a Fejér Megyei Területi Választási Bizottság volt elnöke, Fejér megye Díszpolgára. Dr. Mikó Pétert a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara saját halottjának tekinti.

 

 

Dr. Mikó Péter jogász család sarjaként az ELTE Állami és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát, melyet követően 1969-től 1971-ig a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara ügyvédjelöltje volt, 1972-től ügyvédként dolgozott.

1984-ben a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara fegyelmi megbízottja lett, 1987-ben a kamara tagsága megválasztotta a kamara elnökének. A Fejér megyei ügyvédek a kamarai választások során rendre megtisztelték bizalmukkal, harminckét évig töltötte be a kamara elnöki tisztségét, továbbá a Magyar Ügyvédi Kamara elnökségi tagságát.

1994-től 2006-ig a Magyar Jogász Egylet Fejér Megyei Szervezetének elnöke volt. Ügyvédi hivatásán túl a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Választottbíróságon választottbíróként is tevékenykedett.

1998-2002 között a Fejér Megyei Közgyűlés alelnökeként területfejlesztéssel és a megye települési önkormányzataival foglalkozott. 2002 és 2006 között a Fejér Megyei Közgyűlés Jogi Bizottságának tagja volt. 2014 és 2019 között a Fejér Megyei Területi Választási Bizottság elnöke volt.

Ügyvédként és ügyvédi vezetőként a legfontosabb elve a tisztesség, a becsület és az emberség voltak, amelyeket megvalósítani igyekezett az ügyvédség képviselete során. Kiváló ügyvédi és kamarai munkájáért a Magyar érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült. Élete, emberi magatartása, pályája elismeréseként a Fejér Megyei Önkormányzat Dr. Mikó Pétert 2019-ben Fejér megye Díszpolgára kitüntető címben részesítette.

Hosszan tartó, súlyos betegsége után csendesen távozott. A Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara saját halottjának tekinti Dr. Mikó Pétert, búcsúztatására szűk családi körben kerül sor.

 

 
< Előző   Következő >