Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tartósan színes hajra vágysz - festés nélkül? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. március 16.
Piros, kék, zöld, lila, rózsaszín – s megannyi színben ragyoghat a hajunk. Ráadásul a hajszálak károsítása nélkül, könnyedén változtatva a színeket, akár napról napra, hétről hétre. Érdekel a megoldás? Akkor olvass tovább!

 

 

Régebben csak szőkére, barnára, feketére, s ezek változataira festették be hajukat a hölgyek. A burgundi már a „vadabb” kategóriába tartozott, kevesen merték bevállalni a vörös különböző árnyalatait. Volt egy időszak, amikor nagyon divatosnak számított a melír is, ám a természetes hajszínen – és annak „élénkített” módozatain - kívül nehezen lehetett elképzelni más színt. (Amikor még középiskolás voltam - kb 25 évvel ezelőtt - és kék hajra vágytam, nemcsak anyukám zavart ki a konyhából e számára döbbenetesnek tűnő óhaj hallatán, hanem a fodrászok is széttárták a karjukat jelezve, hogy kérésem megoldhatatlan.)

Aztán megváltozott a világ. Mások lettek az igények, s a technológia is fejlődött – egymást gerjesztve, alakítva. Bejöttek a színes hajfestékek, hajszínezők, hajhabok, hajkréták, spirálok élénk rózsaszínt, égő vöröset, fűzöldet és rikító kéket ígérve. Előbb csak farsangokra, házibulikra öltöztették szivárványba az emberek a hajkoronájukat, majd a hétköznapi viseletnek is egyre inkább a részévé váltak a vadabb (sokak által „természetellenesnek” mondott) színek.

 

 

Az élénk színnel viszont van egy nagy baj: nem mondhatók igazán tartósnak. A hajfesték csak úgy fogja meg a hajat, ha előtte leszívatjuk a hajszálakat, ami egyértelműen károsító hatású. S ettől függetlenül se lesz igazán tartós az eredmény: 2-3 hetente újra kell festetni, miközben a szín igencsak kopik! Ha ráadásul sötét színű a hajunk, akkor a fodrásznak alaposan meggyűlik vele a baja, mire a vágyunkat megvalósítja. A hajszínezők, hajhabok, hajkréták, spirálok pedig csak alkalmakra használhatók, mivel egyáltalán nem mondhatók tartósnak. (A hajkréta és a spirál például csak mosástól mosásig tart, a vízzel együtt „lefolyik” a szín a hajról.)

Mit tehet tehát az, aki színes hajat szeretne, de félti haja egészségét? Aki tartós megoldásra vágyik, és kínlódni se szeretne a folyamatos festegetéssel? – Nekik nyújt megoldást a műhaj! No, nem kell rögtön a szívhez kapni és parókára gondolni, vagy valamilyen természetellenes dologra! Léteznek már olyan valódi hajnak tűnő műhajak, melyekért rendkívül olcsón hozzájuthatunk – akár az Interneten megrendelve külföldről vagy Magyarországról.

 

 

Ezek a póthajak nagyon jó minőségűek, s bármilyen élénk színben – és hosszban – megvásárolhatók. Tincsenként rakhatjuk a hajunkba – mintha a saját, befestett hajunk lenne.

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi hírre kattintva:

https://www.fmc.hu/2020/03/14/tartosan-szines-hajra-vagysz-festes-nelkul/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >