Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Korlátozások a kormányablakoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2020. március 17.
A Fejér Megyei Kormányhivatal felhívja a lakosok figyelmét, hogy a kormányablakokban személyesen csak rendkívüli szükség esetén és kizárólag időpontfoglalással intézzék az ügyeiket. A hivatal az online ügyintézést javasolja az ügyfelek számára.

 

 

Az operatív törzs intézkedéseivel, javaslataival összhangban korlátozásokat vezetnek be a kormányablakokban és okmányirodákban a koronavírus-fertőzés terjedésének mérséklése érdekében. „Az intézkedések célja, hogy az ügyfélterekben a lehető legkevesebb személy tartózkodjon egyszerre. Az ügyfélszolgálatokon történő személyes megjelenés elkerülésével a megbetegedés kockázata és a járvány további terjedése mérsékelhető.” – áll a Fejér Megyei Kormányhivatal közleményében.

Arra kérik az ügyfeleket, hogy csak időpontfoglalással menjenek ügyet intézni, illetve csak rendkívül indokolt esetben jelenjenek meg személyesen a kormányablakokban.  Ma új foglalható időpontokat nyitnak meg: ezzel párhuzamosan kevesebb olyan ügyfelet tudnak majd fogadni, akik időpontfoglalás nélkül érkeznek. Ügyfélkapuval az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon, ügyfélkapu nélkül a 1818 ingyenesen hívható telefonszámon lehet időpontot foglalni.

A hivatalok korlátozhatják a bent tartózkodók maximális létszámát: kérik az ügyfeleket, hogy az ügyféltereken kívül, egymástól kellő távolságot tartva várakozzanak. Az elkészült okmányokat sem személyesen kell átvenni, hanem levélküldeményként a postaládába kézbesítik azokat.

Felhívják az ügyfelek figyelmét: „a 2020. március 12-t követően lejáró, a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos valamennyi hivatalos okmánya a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényes. Az okmányok megújítására jelenleg tehát nincs szükség, azokat Magyarország területén továbbra is használhatják, külföldön azonban nem érvényesek a lejárt okmányok.” Azok, akiknek külföldön is érvényes okmányra van szükségük, a lejárt okmányokat meg tudják hosszabbítani a kormányablakokban.

A Fejér Megyei Kormányhivatal javasolja, hogy az ügyfélkapuval rendelkezők az online ügyintézési lehetőségeket vegyék igénybe: 750 ügykörben elérhető az elektronikus ügyintézés, és valamennyi ügyben lehetőség van a kérelem benyújtására e-papír szolgáltatás használatával. Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek számos ügyben postai úton is leadhatják kérelmüket.

További információk a kormanyhivatal.hu oldalon olvashatók, valamint ingyenesen hívható a 1818 Kormányzati Ügyfélvonal.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >