Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Készenléti alap és kétszer tízmillió forintos felajánlás
Készenléti alap és kétszer tízmillió forintos felajánlás Nyomtatás E-mail
Írta: Molnár Artúr   
2020. március 17.
Készenléti alapot hoznak létre Székesfehérváron, amelyhez tízmillió forintot ajánl fel a Denso Gyártó Magyarország Kft. Ezt hétfőn délután Szincsák Attila ügyvezető igazgató jelentette be Székesfehérvár polgármesterével közös sajtótájékoztatóján. Dr. Cser-Palkovics András egy másik adományról is szólt: a Videoton Holding Zrt. is csatlakozott, és szintén tízmillió forintot ajánl fel a létrejövő alapba. A kezdeményezés célja, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezést támogassák.

 

 

Még múlt héten hívta egyeztetésre a székesfehérvári nagyfoglalkoztatókat dr. Cser-Palkovics András. A polgármester a koronavírus-járvány terjedése elleni védekezésről egyeztetett a cégekkel a megelőző intézkedések, valamint az esetleges forgatókönyvek tekintetében. ezen az egyeztetésen kezdeményezte a Denso egy készenléti alap létrehozását a városban. Ezt a rendkívüli helyzet előálltakor a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, az egészségügyi alapellátás, illetve a védekezésben résztvevők használhatják fel a koronavírus-járvány megfékezésére végzett tevékenységükhöz.

A Denso Gyártó Magyarország Kft. képviseletében Szincsák Attila ügyvezető igazgató jelentette be, hogy első felajánlóként a vállalat tízmillió forintot utal át a készenléti alapba. „Olyan közös összefogási alapot szeretnénk létrehozni, amely a koronavírus megelőzésére, vagy a járvány visszaszorítására szolgálhat. Bízom benne, hogy a mi általunk felajánlott 10 millió forint mellé egyre több cég vagy magánszemély áll majd adományával.” – emelte ki az ügyvezető, aki a társadalmi felelősségvállalás fontossága mellett az egyének szabálykövető magatartására is felhívta a figyelmet a veszélyhelyzetben. A támogatók sorába már egy újabb fehérvári cég is belépett, a Videoton Holding Zrt. is tízmillió forintot adományoz.

Dr. Cser-Palkovics András a közösség nevében megköszönte a felajánlásokat, és hozzátette: Székesfehérvár közössége ismét jelesen vizsgázik összefogásból. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat már létrehozta az adományszámlát, ahová bárkinek lehetősége van adományozni a kórház számára. Azt kérte, hogy a közlemény rovatban minden esetben kerüljön feltüntetésre a cél, ezúttal a KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS. Az adományszámla száma: 12023008-00153647-06700001, kiemelte továbbá a lakosságot természetesen tájékoztatják majd az összegyűlt összeg felhasználásáról is.

A kialakult helyzetben minden felajánlás fontos, és szerencsére a tapasztalatok azt mutatják, hogy van is erre szándék a cégek és magánszemélyek részéről. A mai nap folyamán például egy nagyobb mennyiségű eszközfelajánlás érkezett a Hungrana Kft. részéről, akik kézfertőtlenítő szert adományoznak – ez a fehérvári háziorvosok és egészségügyi intézmények számára jelent nagy segítséget majd a mindennapi működés során. Az önkéntes segítségnyújtásra irányuló felajánlások kapcsán elhangzott, hogy ezek leginkább az idősek mentesítésére irányulnak, és jelenleg kidolgozás alatt van ennek a rendszere, amelyet közzé fognak tenni a napokban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >