Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Így változott hétfőtől az élet Székesfehérváron
Így változott hétfőtől az élet Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. március 18.
Sok tekintetben változott meg a mindennapi életünk hétfőtől Székesfehérváron is. Az országos rendelkezések mellett a város további helyi intézkedésekkel segíti a koronavírus elleni védekezést.

 

 

Az Önkormányzat döntése értelmében március 16-ától, hétfőtől nem látogatható a Szent István Király Múzeum, a Városi Levéltár és Kutatóintézet, a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont, valamint a Vörösmarty Mihály Könyvtár, de az Alba Innovár Élményközpont sem. Ezen felül a polgármester utasította az önkormányzati fenntartású művelődési intézményeket rendezvényeik lemondására, amely vonatkozik a külső partnerek által szervezett programokra is. Átmenetileg bezárta kapuit a Táncház, az Alba Regia Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei online rendszerben folytathatják tovább az idei évet. Egyelőre nem tart több vetítést a Barátság Mozi, az előzetesen megvásárolt jegyeket visszaváltják. A mai naptól nem fogad ügyfeleket és látogatókat a Fehérvári Civil Központ.

Bezárásra került a MÁV futballpálya, a maroshegyi sporttelep, az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok fő jégpályája, és a Csitáry G. Emil Uszoda és Strand, valamint a Köfém Uszoda mellett minden városi fenntartású fedett sportlétesítmény, illetve a Regionális Atlétikai Központ fedett részei is – a külső futópályája továbbra is használható marad. A sportszövetségek tájékoztatása szerint nem rendeznek futballmérkőzéseket; felfüggesztették a kosárlabda-, kézilabda-, röplabda-, vízilabda-, jégkorongbajnokságokat. A városban már múlt csütörtök óta szünetel a nyitott tornatermek minden foglalkozása is.

A járványhelyzetben minden ügyfélszolgálatot működtető szervezet igyekszik minimalizálni az ügyfeleire és munkatársaira ható kockázatokat. A Polgármesteri Hivatal is – az Operatív Törzs ajánlásaival összhangban – változtat ügyfélfogadási gyakorlatán, és az online, valamint a telefonos kiszolgálást javasolja, a heti két napra korlátozott személyes ügyintézés mellett. A család- és gyermekjóléti szolgálat hétfőn 10 és 14, szerdán 13 és 16, valamint pénteken 10 és 13 óra között tart ügyfélfogadást.

A Család- és Nővédelmi Központ szintén változtatott működési rendjén. Az internetes előjegyzés mellett visszaállították a telefonos bejelentkezést (22/316-154 és 22/505-167), és a súlyos, életveszélyes állapotok kivételével csak előzetes egyeztetéssel fogadják a pácienseket. A fogorvosok is csak sürgős esetben láthatnak el betegeket az előírt óvintézkedések betartása mellett. Bezárt a Viktória Rehabilitációs Központ rehabilitációs és nappali részlege is, így a házban már csak a lakóotthon működik, ahol látogatási tilalmat rendeltek el: csak a gondozók és a kiszolgáló személyzet léphet be.

Az iskolákban tantermen kívüli digitális oktatás van, az óvodák és bölcsődék ügyeleti rend szerint működnek hétfőtől Székesfehérváron. Csak azokat a gyerekeket fogadják, akik teljesen egészségesek és szüleik más módon nem tudják megoldani elhelyezésüket. Az épületekbe hétfőtől csak a gyerekek és az ott dolgozók léphetnek, a gyerekek átadása és fogadása az ajtóban, zsiliprendszerben történik, hogy ezzel is csökkentsék a fertőzés veszélyét. 

Az Önkormányzat telefonos ügyfélszolgálatot állított fel a 70. életévüket betöltött fehérváriak számára: azoknak az idős embereknek a jelentkezését várják, akik vállalják, hogy egészségük védelme érdekében otthon maradnak, és a mindennapi ellátásukról való gondoskodásban segítséget kérnek (például étel házhoz történő szállításában, bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában). Elérhetőségek: 537-149, 537-611, 537-612, 537-651, 537-652-es telefonszámok vagy az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail cím.  

A Hiemer-házban 15 főre korlátozták az esküvők megtartását. Szünetel a személyes ügyfélfogadás, a megbeszélések telefonon történnek. A szertartásokhoz csak a honlapról lehet zenét választani, pendrive-on nem fogadnak el hanganyagot, illetve nem szerveznek pezsgős koccintást sem (ha igény van rá, 9 főig önkiszolgáló módon működhet, ha a pár minden eszközt biztosít hozzá).

A Depónia megszüntette a hulladékudvarokat és a csalai hulladéklerakó nem közszolgálati célú hulladék átvételét. A kommunális közszolgáltatás ellátása abszolút prioritást élvez.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >