Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A 70 éven felüliek segítése és önkéntestoborzás
A 70 éven felüliek segítése és önkéntestoborzás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. március 18.
Az önkéntesek koordinálását és a megjelent kormányrendelet alapján a 70. életévüket betöltött fehérváriak ellátásának segítését is megkezdte az Önkormányzat. Meghosszabbítják a lejáró bérlakás-szerződések érvényességét, lezárják a játszótereket, valamint minden városi forrást a koronavírus elleni védekezés céljának rendelik alá. Mindezekről a dr. Cser-Palkovics András polgármester által kiadott keddi lakossági tájékoztatóban olvashatnak.

 

 

„Tisztelt Fehérváriak!


Napról napra újabb szintre emelkedik a koronavírus-járvány elleni védekezés. A Kormány és az operatív törzs rendelkezéseit, ajánlásait figyelembe véve az élet minden területén módosítjuk a helyi szabályozásokat is – egészségünk védelme és a fehérváriak biztonsága érdekében. 

Legfrissebb intézkedéseink az alábbiak: 

- Azonnali hatállyal intézkedtem egy telefonos ügyfélszolgálat felállításáról a 70. életévüket már betöltött, és az otthonmaradást vállaló fehérváriak segítésére. A hét minden napján 07.30 és 18.00 óra között a (22) 537-149, 537-611, 537-612, 537-651 és 537-652–es telefonszámokon vagy az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen várjuk mindazon idős emberek jelentkezését, akik szeretnék kérni az Önkormányzat közreműködését az ellátásukról való gondoskodásban (étel házhoz szállításában, bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában).
- Sajnos megjelentek a rendkívüli helyzettel visszaélő csalók is, főleg az idős embereket célpontként kezelve. Kérek mindenkit, hogy ne dőljenek be nekik! Az Önkormányzat által biztosított segítségnyújtásban résztvevők minden esetben eredeti polgármesteri aláírással és pecséttel ellátott igazolást mutatnak fel, ezzel igazolják magukat.
- Nagyon sokan ajánlották fel, hogy önkéntes munkájukkal segítenének – ennek koordinálására és hatékony összehangolására egy központot hoztunk létre a Városházán. Erről este részletes tájékoztatást adunk. Köszönöm, hogy ismét bizonyítjuk, milyen erős közösséget is alkotunk mi, fehérváriak!
- Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy egy ilyen időszakban senki ne veszítse el a lakhatását, így 90 nappal meghosszabbítjuk az önkormányzati bérlakások esetében a veszélyhelyzet idején lejáró szerződéseket.
- Intézkedtem a Koronás Park és a zárható játszóterek lezárásáról. Kérjük a fehérváriakat, hogy a nem zárható játszóterek használatát is mellőzzék.
- A mostani körülmények a költségvetési kérdésekben is krízismenedzsment bevezetését indokolják, azaz minden forrást a megelőzésre, védekezésre kell tartalékolnunk. Erre vonatkozóan több intézkedést teszek, ez a nem alapműködéshez szükséges kötelezettségvállalások tiltását, illetve a támogatási alapok és a fejlesztések ideiglenes leállítását jelenti. Prioritás: a járványügyi védekezés, az önkormányzat működőképességének garantálása, önkormányzatunk intézményeiben és cégeiben a munkavállalói álláshelyek, bérek biztosítása, a közszolgáltatások fenntartása és a kötelező feladatok ellátása – ezek a mostani intézkedésekkel biztosítottak.
- A Polgármesteri Hivatalban valamennyi szakterületen tájékoztatót tartottunk a munkatársaknak, a rendkívüli helyzethez kapcsolódóan egy új, ügyeleti rendre való áttérésről. Rugalmasságot kérünk tőlük, viszont szeretnénk példát mutatni más munkáltatók felé is azzal, hogy megőrizzük a munkahelyeket, fizetjük a béreket és ahol az lehetséges, az otthoni munkavégzés lehetőségét biztosítjuk.
- Az önkormányzati tulajdonú közüzemi cégek ügyfélszolgálatai péntekig még a meghirdetett csökkentett időben biztosítják a személyes ügyintézést, de jövő héttől már csak telefonon és online eléréssel segítik az ügyfeleket. Valamennyi cégvezetőt utasítottam, hogy növeljék a telefonos és online ügyintézést végzők számát, ezzel is biztosítva a zavartalan kiszolgálást. Egyedül a Polgármesteri Hivatal Kossuth utcai Ügyfélszolgálata fogad még személyesen ügyfeleket jövő héttől, szerdán 08. és 18.00, illetve pénteken 08.00 és 12.00 óra között.
- Ma 4 új hatósági házi karantén elrendeléséről kaptunk értesítést, a szükséges intézkedéseket minden esetben megtettük.


Tájékoztatom Önöket arról, hogy

- a szerdai napon valamennyi bölcsőde és a Szárazréti kivételével – ahova egyáltalán nem vittek ma már kisgyermeket – valamennyi székhelyóvoda nyitva tart városunkban. Összességében elmondható, hogy a 3534-ből bölcsődébe 13, óvodába pedig 106 kisgyermeket vittek csak be kedden.
- az Árpád Fürdő ma már nem nyitott ki.
- a Pusztaszabolcsi Agrár Zrt. 2100 doboz – az iskolai távoktatás miatt ki nem szállított – kispoharas kakaót ajánlott fel, melyet az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ koordinálásával osztanak szét. Az Alba Bástya ellátottjai 1000, a Kríziskezelő Központ 200, a Smart Grant Alapítvány 600, a SZETA pedig 300 adag tejterméket továbbít a rászorulóknak a következő napokban. Köszönjük a közösség nevében!

A magyar tudósok ismét bizonyítottak, gratulálunk a COVID-19 vírust izoláló kutatócsoportnak, ez az első lépés a vakcina kifejlesztése felé. Köszönjük a munkájukat!


                             

     
                                                                            dr. Cser-Palkovics András
                                                                                      polgármester"

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >