Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Higiénés fejlesztés az Alba Innovárban
Higiénés fejlesztés az Alba Innovárban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. március 19.
Az Alba Innovár higiénés eszközt készít 3D-nyomtatóval: a műanyag kilincsfogókat szociális területen dolgozó szakemberek fogják használni.

 

 

Az Alba Innovár munkatársai műanyag kilincsfogókat készítettek 3D nyomtatóval.

A higiénés kezdeményezésből gyártott első harminc eszközt Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője vette át Laufer Tamás központvezetőtől. Az Önkormányzat megbízásából az intézmény több mint hetven szociális szakembere látja el jelenleg a családok, idősek és rászoruló betegek látogatását, így számukra különösen fontosak a praktikus védőeszközök. Az ügyes szerkezet segítségével a dolgozóknak nem kell megérinteniük a kilincseket, így ezek a kórokozókkal szembeni védekezésben fontos szerepet tölthetnek be a használat során.

Az ötlet egy az interneten látott fejlesztésből született: a paraméterek segítségével digitális 3D nyomtatókkal már harmincat elkészítettek, ma pedig már az összes munkatárs hozzájuthat a praktikus eszközhöz. A technika alkalmas lehet például a lélegeztetőgépek cserélendő pipájának a pótlására is, tette hozzá Laufer Tamás.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >