Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A koronavírus-járvány miatt a diákhitelt sem kell törleszteni Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. március 20.
Magyarország Miniszterelnökének szerdai bejelentése értelmében a magyar kormányzat többpontos gazdasági intézkedéscsomagot vezetett be a koronavírus-járvány okozta nemzetgazdaságot érintő hatások enyhítésére. A Magyar Közlönyben nyilvánosságra hozott kormányrendeletek értelmében bevezetett hiteltörlesztési moratórium intézkedései érvényesek a diákhitel tartozásokra is. Ezek teljesítésére az érintettek szintén ez év december 31-ig kapnak haladékot.

 

 

A koronavírussal kapcsolatos legújabb kormányzati döntések kerültek nyilvánosságra: a Magyar Kormány hiteltörlesztési moratóriumot vezetett be. A koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló rendeletben az áll, hogy a veszélyhelyzet alatt az adósok tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségük teljesítésére haladékot kapnak.

 

A bevezetett moratórium vonatkozik a meglévő diákhitel-tartozásokra is, így mostantól azok törlesztését is felfüggesztik a vonatkozó jogszabály értelmében december 31-ig. Az intézkedés nem vonatkozik a már felmondott szerződésekre, azok a ptk. szerint a Magyar Követeléskezelő Zrt-nek átadásra kerülnek.

 

Akinek a szerződése 2020-ban jár le, az is élhet a törlesztési moratóriummal, ilyenkor a szerződéses kötelezettségek teljesítésének határideje, illetve a kötelezettségvállalás időtartama 2020. december 31-ig meghosszabbodik. Az új kormányrendelet nem veszi el az adósok azon jogát, hogy az eredeti szerződés feltételei szerint teljesítsenek, tehát aki törleszteni szeretne, ebben az évben is megteheti.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >