Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow NST vizsgálatok rendje a járványidőszakban
NST vizsgálatok rendje a járványidőszakban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. március 23.
A koronavírus-járvány idején mind a fekvőbetegek, mind a kismamák védelmében fontos intézkedést vezettek be: az NST vizsgálatokat – lakhelytől függően – több vidéki helyszínen, a Család- és Nővédelmi Központban, illetve a Hunyadi utcai rendelőintézetben lehet elvégeztetni.

 

 

A kórházban ellátott fekvőbetegek, illetve a közvetlenül a gyermekük születése előtt álló kismamák védelmét egyaránt szolgálja az az új rendszer, amelyet a koronavírus-járvány miatt bevezettek. Ez alapján – lakóhely szerinti felosztásban – új helyszíneken végeztethetőek el az NST vizsgálatok. 

A székesfehérvári lakhelyű kismamák a Család- és Nővédelmi Központhoz fordulhatnak. A terhességi protokollban leírt módon a 38. hét betöltésétől hetente, és kizárólag telefonos előjegyzés (tel.: 22/316-154 és 505-167) alapján végzik el a vizsgálatot, amelynek átlagos időtartama kb. 20 perc. Kísérőket nem tudnak fogadni, őket az épületen kívüli várakozásra kérik mindenki biztonsága és egészségvédelme érdekében.

A vidéki kismamák a kórház Hunyadi utcai rendelőintézetének nőgyógyászati szakrendelésén, illetve Bicskén, Enyingen, Móron és Sárbogárdon végeztethetik el az NST vizsgálatot.   

A terhespatológia ambulancián csak probléma esetén fogadják a pácienseket – kizárólag az illetékes nőgyógyászati szakrendelésen keresztül történő átirányítással.

Hétfőtől „élesben” üzemel a fehérvári hölgyeket segítő távkonzultációs szolgáltatás is a Család- és Nővédelmi Központban, melynek keretében a rendelési idővel párhuzamosan telefonon  adnak orvosaik tájékoztatást és – lehetőség szerinti mértékben – segítséget. Telefonszámok:  06 70 455 9940 (Dr. Nagy László), illetve 06 70 458 6068 (Dr. Auth András) – ők egymást váltva lesznek majd elérhetőek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >