Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egy héten belül minden székesfehérvári megkapja a védőmaszkokat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. március 27.
Megkezdődött tegnap azoknak a maszkoknak a csomagolása, melyeket Székesfehérvár Önkormányzata vásárolt, hogy segítse a városlakók koronavírus-járvány elleni felelős védekezését. A felszereléseket – egy tájékoztató kiadvánnyal – egy héten belül eljuttatják a fehérvári háztartásokba – jelentette be dr. Cser-Palkovics András polgármester.

 

 

A Polgármesteri Hivatal és intézményeinek munkatársai tegnap reggel a MOL Aréna Sóstón kezdték meg az Önkormányzat által vásárolt mintegy százezer maszk csomagolását. A munkát a stadion nagy belső légterű, fertőtlenített helyiségben végzik a kollégák a következő néhány napon.

„Az elmúlt napokban folyamatosan dolgoztunk azon, hogy minden szükséges eszközt beszerezzünk Fehérvár, a fehérváriak számára. A csomagok összeállítása komoly feladat, a kiszállításuk sem kicsi kihívás, de szeretnénk egy hét alatt teljesíteni.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A beborítékolt maszkokat tegnaptól kezdődően – várhatóan egy héten belül – a városrészek önkormányzati képviselőinek, körzetfelelőseinek és az önkéntesek közreműködésével juttatják el a fehérváriakhoz, a postaládába bedobva. Minden háztartás két maszkot kap. A borítékok nem névre szólóak, de hivatali pecséttel ellátottak. Az Önkormányzat arra kéri a lakókat, hogy olvassák el a mellékelt tájékoztató levelet, és a védekezés, a közös felelősségvállalás jegyében használják fel a maszkokat!

Fontos, hogy a fehérváriakhoz eljuttatott maszkok a vírusok belélegzésétől korlátozottan védenek, viszont a kórokozó kilégzését, tehát terjesztését hatékonyan akadályozzák. Mivel a fertőzöttek akár kétharmada teljesen tünetmentes lehet, de a vírust terjesztheti, ezért – embertársaink megóvása érdekében – azt kérik, hogy bevásárláskor, közösségi térben viseljék a maszkot. A maszk viselése nem pótolja az otthon tartózkodás nyújtotta biztonságot!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >