Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Meseszínház a legkisebbeknek a Vörösmarty Színház művészeivel
Meseszínház a legkisebbeknek a Vörösmarty Színház művészeivel Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. március 31.
Mindenki a maga szakterületén próbál tenni, és könnyíteni a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben az otthon maradt családoknak. A Vörösmarty Színház művészei a Fehérvár Médiacentrumban közös mesével kedveskednek a gyermekeknek. A Meseszínház délelőttönként jelentkezik.

 

 

Jelenleg az egész világot sújtó koronavírus-járvány miatt küzdelmes napokat élünk. Így a színházi világnapi üzenetnek még nagyobb a jelentősége. A magyar hagyományok szerint ezen a napon az előadások előtt elhangzik az üzenet. Erre sajnos most nincs lehetőség, idén Shahid Nadeem pakisztáni drámaíró gondolatait olvashatjuk a Vörösmarty Színház honlapján.

„ (…) A színháznak nemes és fontos szerepe van azon energiák felszabadításában és mozgósításában, amelyek megakadályozhatják, hogy az emberiség szakadékba zuhanjon. A színház képes a színpadot szakrális térré változtatni. Dél-Ázsiában a művészek mély alázattal érintik meg a színpad deszkáját, mielőtt fellépnek rá. Ebben az ősi hagyományban összefonódik a spiritualitás és a kultúra. Ideje helyreállítani ezt a szoros kapcsolatot művész és közönsége, múlt és jövő között. A színházi alkotás szent tevékenységgé válhat, a színészek valóban megtestesülései lehetnek az általuk játszott szerepeknek. A színháznak megadatott a lehetőség, hogy szentéllyé váljon.”

A jelen helyzetben a Vörösmarty Színház művészei is összefogtak. A fehérvári közönség a honlapon láthatja és hallhatja, mivel töltik napjaikat otthon a színészek, akik a legkisebbekről sem feledkeztek el.

A Fehérvár Médiacentrummal közösen egy új sorozatot indítottak Meseszínház néven, amellyel a legkisebbeknek szeretnének kedveskedni. Mostantól minden délelőtt egy ismert magyar mesét nyújtanak át a színművészek tolmácsolásában a színház honlapján, illetve megtekinthetőek a Fehérvár Médiacentrum videómegosztó felületén.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >