Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A szocialisták a Polgári Frakcióra akarták hárítani a belháborújukat
A szocialisták a Polgári Frakcióra akarták hárítani a belháborújukat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 05.
ImageA polgármester mentegetőzéseit és „kertelő” beszédét nem kívánván tovább hallgatni Márton Zoltán a vita lezárását javasolta. Ezt azonban 8 igen és 17 nem szavazattal a képviselők elvetették, s folytatódott a szópárbaj, amiből egyértelműen Warvasovszky Tihamér került ki vesztesen. A téma a továbbiakban arról folyt, miképpen akarták rávenni arra a szocialisták a Polgári Frakciót, hogy segítsenek „eltávolítani” a belharci viszályban nemkívánatossá vált Pénzes Mihályt.
 
A vita elején dr. Cser-Palkovics András elmondta: továbbra sem érti, hogy miért az egyeztetés után tíz perccel küldte el az említett e-mailt-t a polgármester úr, hiszen az egyeztetés – ahogy nevében is rejlik – pont arra való, hogy személyesen, élő szóban mondjuk el egymásnak, hogy miről mi a véleményünk és mit szeretnénk.
 
A másik téma pedig, amiről a frakcióvezető nem gondolta volna, hogy elő fog jönni a közgyűlésen, de muszáj beszélni róla, az az, hogy a polgármester kettős beszédet folytat. Más mond az egyeztetéseken és mást cselekszik utána.
 
Image
.
 
Tegnap az alpolgármester-jelöltekkel folytatott megbeszélés 95 %-a arról szólt, hogy a Polgári Frakció ígéretet tesz-e arra, hogy amennyiben az alpolgármesterek lemondanak, akkor ők az egyik, a szocialisták által delegált alpolgármester, Pénzes Mihály felé az általuk korábban gesztusként, a lemondásáért felajánlott pénzügyi bizottsági elnöki posztot visszavonják és csak az MSZP-t jelöljék meg.
 
A Polgári Frakció közölte, hogy erről az alpolgármestert tájékoztatni kell, hiszen, ha ők kötöttek egy megállapodást valakivel, akkor azt tartani illik. Erre azt a választ kapták, hogy ne szóljanak Pénzes Mihálynak, hanem, amikor megtörténik a lemondása, akkor az MSZP mást jelöl – és akkor derüljön ki a „helyzet”.
 
Image
Fotó: Temesvári Márta
 
 
„Tehát a polgármester minket akart eszközül felhasználni egy szocialista belháborúban.” – mutatta ki felháborodását dr. Cser-Palkovics András – „Hogyan gondolhatja azt, hogy mi ebbe bele fogunk menni? Mindenki tudja, hogy Pénzes Mihály és közöttünk szinte mindenben konfliktus volt az elmúlt években, de ha megállapodunk vele valamiben, akkor mi azt tartjuk, ahogy mindig is tartottuk a szavunkat. Ha valamire én a kezemet adom, akkor azt be is tartom. Ha önöknek belháborúja van, akkor folytassák ott le, ahol az irodájuk van, s ne a fehérvári emberek hátán. Sajnos kezdünk arra a szintre süllyedni, mint ami az országos politikánál tapasztalható, bár még ott sem láttam olyat, hogy egy frakció a saját belháborúját más frakcióra hárítsa.”
 
Warvasovszky Tihamér reakciója: „Hibáztam, mert elfelejtettem odaadni az említett iratot, és azért kértem meg a titkárnőmet a megbeszélés után, hogy küldje el helyettem….”
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >