Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szabályt követő árusok és vásárlók az egészség védelméért Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. április 03.
A megváltozott vásárlási rendhez hamar alkalmazkodtak, és betartják az új szabályokat a Városi Piac vásárlói és árusai. Szájmaszk és kesztyű használata, bankkártyás fizetés – erre törekszik mindenki. Az egyéni felelősség mellett a város a helyi gazdaság védelme érdekében olyan intézkedéseket hozott, amelyek segítséget nyújtanak az árusoknak, őstermelőknek a veszélyhelyzetben.

 

 

A szombattól életbe lépett kijárási korlátozás – a 65 éven felüliek egészsége védelmében hozott – intézkedéseiben lehetőséget ad a 65 év felettieknek arra, hogy 9 és 12 óra között beszerezhessék a szükséges élelmiszereket, a háztartási vegyiárukat, valamint a gyógyszereket.

A keddtől szombatig, 5-14 óráig nyitva tartó Városi Piacon az elmúlt napok tapasztalata az, hogy a vásárlók türelmesen, a szabályokat betartva intézik a napi bevásárlást. Mint ismert, a Városi Piacot két irányból, a Plaza felől, illetve a Mátyás király körút felöli bejáratokon keresztül lehet megközelíteni, ahol felügyelik a beléptetést. A piacon reggel 5 és 9 óra, valamint 12 és 14 óra között a 65 éven aluliak, 9 és 12 óra között a 65 éven felüliek vásárolhatnak. A  fertőtlenítő takarítás folyamatos egész nap.

A piacon tett séta képei arról tanúskodnak, hogy nem mindenki vállalja a nyitvatartást a koronavírus-járvány idején. A veszélyhelyzetben Székesfehérvár Önkormányzata is segítséget nyújt az árusítóhelyek, bérlemények megtartása érdekében. A helyi gazdaságvédelmi intézkedések keretében az a döntés született, hogy a városi élelmiszerpiacon április 1-jétől azok a bérlők (őstermelők, kereskedők), akik bérleményüket nem nyitják ki, és a piac más területén sem folytatnak árusítási és kereskedelmi tevékenységet, a bérleti díjfizetési kötelezettség alól mentesülnek. Azok a bérlők (őstermelők, kereskedők) pedig, akik az üzletüket nyitva tartják, árusítási, kereskedelmi tevékenységet folytatnak, 50% bérletidíj-fizetési kedvezményben részesülnek.

A Városgondnokság arról is tájékoztatást adott, hogy a piaci kereskedők jelezték: az általuk árusított termékeikből megrendelésre házhoz szállítást is vállalnak. Erről a piac közösségi oldalán olvashatnak részletesen.

Arra kérnek minden látogatót, hogy továbbra is tartsák be a Városi Piac nyitvatartási és vásárlási rendjét a közösség és a saját egészségük védelme érdekében!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >