Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kékbe öltözött a MOL Aréna Sóstó Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. április 03.
Székesfehérvár idén is csatlakozott a „Ragyogj kéken” figyelemfelhívó, szemléletformáló kezdeményezéshez az autizmus világnapján. A MOL Aréna Sóstó 18 órától kék kivilágítást kapott, és a közösségi oldalakon nagyon sok székesfehérvári osztotta meg kék szíves, kék ruhás, kék lufis fotóját.

 

 

Székesfehérváron több éves hagyomány, hogy április 2-án kékbe öltözik a város, így hívja fel a figyelmet az autizmus spektrumzavarra. A koronavírus-járvány miatt idén ugyan elmaradt a kék lufis séta, ám a házak ablakaiban a piros szívek mellett megjelentek a kék szívek, s a közösségi oldalakon az elmúlt évek világnapi eseményeit felelevenítő fotók és számos mai fotó is látható kékbe öltözött fehérváriakról.

Megérteni. Elfogadni. Segíteni. Ez az idei év mottója. A város a MOL Aréna Sóstó kék világításával csatlakozott az autizmus világnaphoz. „Április 2-a azoknak a napja, akik különleges tagjai a közösségünknek. Odafigyelést, szeretetet, tiszteletet és lehetőségeket kell biztosítanunk számukra, mert Székesfehérváron ezek mindenkit megilletnek!” – írta közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András, aki maga is csatlakozott az eseményhez.

A közösségi oldalakon többek között a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai közös fotóval, a Szent István Király Múzeum egy korábbi kiállítás felidézésével, valamint civil szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek is kékbe „öltöztek”, hogy felhívják a figyelmet az autizmus spektrumzavarra, amely ma már tízmilliókat érint világszerte. Magyarországon megközelítőleg 160.000 ember él autizmussal, és minden 15. család érintett.

Az épületek kivilágítását mindenki online követheti az Együtt az Autistákért Alapítvány Facebook és Instagram oldalán, április 2-án este. #éniskékvagyok.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >