Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elhalasztják az Entente Florale idei versenyét
Elhalasztják az Entente Florale idei versenyét Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. április 03.
A 2019. évi Virágos Magyarország verseny város kategóriájának győzteseként Székesfehérvár vívta ki a jogot, hogy kategóriájában képviselje Magyarországot a nemzetközi, Entente Florale Europe versenyen. Dr. Cser-Palkovics András Lakossági tájékoztatójában tette közzé, hogy megkapta a verseny szervezőinek hivatalos értesítését: a vírushelyzetre való tekintettel elhalasztják a virágosítási megmérettetést.

 

 

Hosszú évek környezetszépítő munkája nyert tavaly visszaigazolást azzal, hogy Székesfehérvár több díjat is kapott: a kanadai "Communities in Bloom" virágosítási világversenyen két elismerésben is részesült a város. A Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen pedig a fődíjat nyerte el Székesfehérvár a város kategóriában, amellyel kivívta jogot, hogy saját kategóriájában, kilenc ország tizenöt településével szemben Magyarországot képviselje a 2020. évi nemzetközi, Entente Florale Europe versenyen. 

A koronavírus világjárvány miatt az európai verseny szervezői azonban elhalasztották az idei versenyt. A halasztásról dr. Cser-Palkovics András számolt be Lakossági tájékoztatójában. Mint írta:

Megkaptuk a hivatalos értesítést a szervezőktől, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel az Entente Florale nemzetközi virágosítási verseny idei megmérettetését – amelyen Magyarországot a városok kategóriájában Székesfehérvár képviselte volna –  elhalasztják.”

A polgármester a Virágos Fehérvár programról is hírt adott, amely idén is lesz:

A közösségi akció kicsit persze a helyzethez igazodik majd. Bővebb információ erről május elején lesz, részletes tájékoztatót majd akkor adunk.” 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >