Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Medvehagyma pesto és online túra
Medvehagyma pesto és online túra Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. április 06.
Tavaszi vitaminsaláta és medvehagyma pesto készült a Herbarius programok közösségi oldalán: Lencsés Rita gyógynövényszakértő a virtuális túrák után a természet kincseinek praktikus és ízletes felhasználásáról is megoszt fotókat, képeket, hasznos információkat.

 

 

 

Lencsés Rita gyógynövényszakértő virtuálisan folytatja a sorozatot a gyógynövények, gyűjtésük és felhasználásuk ismertetésével, amit a Herbarius programok Facebook-oldalán tesz közzé.

A legújabb, online követhető kirándulás például megmutatja a légúti panaszokra alkalmazható pettyegetett tüdőfüvet is, miközben egy fehérvár-közeli medvehagyma-lelőhelyre kalauzol. A kedvelt alapanyagot sokan használják a konyhában; ha egyesével csipkedjük le a leveleit, az állományra is vigyázunk, hívja fel a figyelmet a szakértő. Az emésztésserkentő, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag gyógynövény jó immunerősítő: kiváló alapanyaga a tavaszi salátának, akár a frissen szedett tyúkhúr, a virágzás előtt leszedett pitypanglevél vagy a salátaboglárka, amihez nagyon finom falat a saját magunk – fokhagymával, citromlével, olívaolajjal – készítette pestóval megkent kenyér.

Az is kiderült a népszerű gyógynövénytúrák oldalán, hogyan tudjuk megkülönböztetni a tyúkhúrt a borostyánlevelű veronikától, vagy a salátaboglárkát az ibolyától, és hamarosan újabb, ezúttal szörpreceptek ötleteivel gazdagodhatunk, az ibolya és a pitypang felhasználásával.

Az ismeretterjesztő-kedvcsináló anyagok természetesen interaktívak: a túrák vezetője várja a kérdéseket, hozzászólásokat a Facebookon vagy akár a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >