Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Csak a lábnyomodat hagyd az erdőben!
Csak a lábnyomodat hagyd az erdőben! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. április 06.
A koronavírus okozta járványhelyzet idején és a tavasz beköszöntével egyre többen keresik fel a nyugalmasabb, természetközeli helyeket, vagy akár a természetvédelmi területeket. Megnövekedett a Sóstó Természetvédelmi Területre és tanösvényre látogatók létszáma is. Ezzel egyidőben azonban sajnálatos módon megnőtt a szemetelők és rongálások száma is. A terület fenntartásáért felelős Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. azt kéri a látogatóktól, hogy fokozottan figyeljenek környezetük tisztaságára és tartsák be a tanösvény szabályait!

 

 

A koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás, szociális távolságtartási javaslat nyomán, valamint a tavasz beköszöntével egyre több fehérvári keresi fel a zsúfoltabb belvárosi utcák, parkok és terek helyett a természetvédelmi, illetve zöldövezeteket. Azonban a kirándulók megnövekedett számával egyidőben sajnos megnövekedett a rongálók és a szemetelők száma is.

Csak a lábnyomodat hagyd az erdőben! Kérünk mindenkit, aki a mostani helyzetben is a természetben keres nyugalmat és feltöltődést, legyen kellő tisztelettel a környezetére és az élőlények élőhelyére.” – olvasható a Sóstó Természetvédelmi Terület Facebook-posztjában. A Sóstón ugyanis megnövekedett a szemetelők, grafitizők száma, valamint a fokozottan védett gyurgyalagok és parti fecskék újonnan kialakított fészkelőtelepeit is rongálják.

A területért felelős Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. munkatársai arra kérik a kirándulókat, hogy fokozottan figyeljenek környezetükre, hiszen minden intézkedést annak érdekében tesznek, hogy a zöld oázis megtartsa varázsát mindenki számára a város közepén. A veszélyhelyzet ideje alatt, aki teheti, kérik, hogy maradjon otthon.

Ha pedig mégis a természetbe vágynak, a következő intézkedéseket tartsák be:

- Kutyával kizárólag pórázon lehet a területen tartózkodni és oda belépni! Elengedni minden esetben szigorúan tilos!
- A területen található tanösvényről és sétaútvonalakról letérni tilos!
- Lóval, motorkerékpárral Sóstó területére lépni tilos!
- Tüzet rakni kizárólag a kijelölt helyen lehetséges: a Zöld tanyánál, engedéllyel!
- A Sóstóban horgászni tilos!
- Sötétedés után a területen tartózkodni tilos!
- A kirándulások alkalmával keletkezett hulladékot kérik a kijelölt hulladáktárolókba üríteni!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >